ŞAMPİYONLUĞUN FAVORİSİYKEN HEDEFSİZ KALMIŞ GALATASARAY'A

Bir ay içerisinde önce şampiyonluk umudunu kaybeden, sonra şampiyonlar ligine veda eden ve son olarak da ligin sonuncusu Ankaragücü'ne yenilerek Avrupa ligi ihtimalini bile ateşe atarak hedefsiz kalan bir Galatasaray'a… 8 haftada tek bir galibiyet bile yok. Gerçekten inanılır gibi değil. Alanya maçının ardından da yazdığım gibi, bunun hiçbir bahanesi olamaz.
Yaşanan şansız sakatlıkları, cezaları ve hakemlerle birlikte yapılan operasyonları zamanında çok yazdık çizdik. Üstelik bunlara sesini çıkarmayan ve Galatasaray'ın hakkını savunamayan yönetimi de en ağır şekilde eleştirdik, eleştirmeye de devam ediyoruz.
Sen kalkıp da bugün hala herkes için geçerli olan salgını bahane ediyorsan ve Galatasaray'ın şampiyonluğu kaybetmesini Çin'den gelen bu virüse bağlıyorsan, orada duracaksın arkadaş. Corana virüs sadece Galatasaray'ı değil herkesi vurdu. Ligde bugün kısıtlı bütçelerle seni mağlup eden takımlarda senin gibi üç ay boyunca futboldan uzak kaldı. Onlar da antrenman yapamadı, onlar için de aynı şartlar geçerliydi. Herkes nasıl hazırlandıysa sen de öyle hazırlandın. Herkes nasıl oynayıp kazanıyorsa, sen de öyle oynayıp kazanacaktın. Ama her şeyden önce onlar kadar kazanmayı isteyecektin, onlar kadar mücadele edecektin…
Hangisinin senin kadar kaliteli kadrosu var ? Hangisinin senin gibi tecrübeli ve başarılı bir hocası var ? Yenildiğin Ankaragücü'nün bütçesi ne kadar, hiç baktın mı ?
17 yaşındaki gencecik Emin ilk 11'desahaya çıkmış, koluna bir de kaptanlık bendi takılmış, çok güzel… Takımdaki milyonluk abilerine veya Türk futbolunun altına dinamit koyan birilerine bir mesaj olsa da, Emin'i böyle bir maçta kaptan yapmanın da kimseye bir faydası yok ne yazık ki. Hani genç bir oyuncuyu kaybetmemek için sahaya ne zaman sürüleceği de çok önemli ya… Çok geç artık sevgili hocam, çok geç. Galatasaraylı taraftarlar, penaltıya sebebiyet veren hatasına rağmen genç Emin'e en ufak bir şekilde kızmayıp bağrına bassa da… Artık çok geç.
Şu maçta, 90. dakikada Ahmet Çalık'la Yunus Akgün'ü oyuna almak kadar anlamsız ve geç.
Bu sonuçla hedefsiz kalan Galatasaray için lig resmen bitmiştir.
Çoktan tatile çıkmış olan ve maç başına milyonlarca kazanan futbolcuları da oynatmanın bir anlamı yok bence… Kalan iki haftada, Emin'in yanına, genç takımdan bir kaç arkadaşını daha oynatmanın bir sakıncası yok. Yenilseler bile, milyonluk abilerinden daha çok mücadele edip, o formanın hakkını daha iyi vereceklerinden de en ufak bir şüphem yok !

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erhan Telli Arşivi