Samsun nöbette

Samsun nöbette
Samsun’un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi´ndeki Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Atatürk Anıtı’nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı. Emniyet güçlerinin...

Samsun’un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi´ndeki Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Atatürk Anıtı’nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı. Emniyet güçlerinin tespit ettiği 2 kişi gözaltına alındı.

Samsun Valiliği de olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yolunda ilk adımı attığı şehrimizin simgesi haline gelmiş olan Atatürk Anıtına (Onur Anıtı) yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Kolluk birimlerimiz ilgili aracı tespit etmiş olup bu davranışı gerçekleştirenler en kısa zamanda yakalanacaktır” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’da konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Olayın takipçisi olacağını belirten Hancıoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk vatanımızın kurtarıcısı ve Samsun halkının ebedi hemşehrisidir; Samsun, bu ihaneti affetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

HALK ANIT ETRAFINDA TOPLANDI
Samsun’da Anıt Park içinde bulunan Atatürk anıtına yapılan saldırının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği CHP, İYİ Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş anıtta toplandı. Anıtın çevresinde el ele tutuşarak zincir oluşturan halk sloganlar atarak yapılan saldırıyı kınadı.

‘BU ÇOK AÇIK PROVOKASYONDUR’
AK Parti, MHP ve BBP temsilcileri de anıtın önüne gelerek ortak açıklama yaptı. Grup adına konuşan AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirterek “Bu çok açık bir provokasyondur. Böyle bir değere, böylesi bir simgeye yapılan bu menfur saldırı hepimize yapılmıştır. Şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu şehri, bu ve benzeri provokatif eylemlerle gündeme getirme ve huzur bozma girişimleri milletimizin ferasetiyle boşa çıkacaktır” dedi.