Samsun’da 2 doz aşı şartına ilişkin karar ortalığı karıştırdı

Samsun’da 2 doz aşı şartına ilişkin karar ortalığı karıştırdı
Yurt dışından Samsun’a gelenlere iki doz aşı ya da 14 günlük karantina süresine uyma zorunluluğu getirildi.Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar neticesinde Samsun’a yurt dışından bazı ülkelerden gelecek...

Yurt dışından Samsun’a gelenlere iki doz aşı ya da 14 günlük karantina süresine uyma zorunluluğu getirildi.

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar neticesinde Samsun’a yurt dışından bazı ülkelerden gelecek kişilere PCR test sonucunun ibrazı, en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğinin belgelenmesi ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenlerin ise ikametgahlarında veya beyan edecekleri adreslerde karantinaya alınmalarına karar verildi.

Dış ticaretin olumsuz etkilenmemesi adına ise uçak ve gemi mürettebatı, TIR şoförleri PCR ve karantina uygulamasından muaf tutulmasına hükmedildi. Alınan kararlar kapsamında yapılan açıklamada, “Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir” denildi.