Sanatçılar haklarını yargıda arayacak

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 29, 2021 / 12:21

Ankara Barosu, kademeli normalleşme döneminde saat 24.00’den sonra müzik yasağı getiren düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay’da dava açtı.
Barodan yapılan açıklamada, genelgeler ile Anayasa’ya aykırı düzenleme yapılamayacağı gibi anılan düzenlemenin halk sağlığını korumak ile ilişkilendirilmesinin de mümkün olmadığı savunuldu. Dilekçede, İçişleri Bakanlığı’nın, müziği, sahneyi, konseri, sanatı yasaklayarak yaşam tarzına müdahale içeren bir anlayışı ortaya koyduğu belirtildi.
İŞLETMELER VE SANATÇILAR DA DAVA HAZIRLIĞInda
Hakkını Savun platformu da müzik yasağına karşı işletmeciler ve sanatçılar adına iki ayrı dava açmaya hazırlanıyor. Platform adına yapılan açıklamada, “Bu davaları açabilmemiz için adına dava açacağımız müzik yayını yapan bir işletme sahibine ve sahne alan bir sanatçıya ihtiyacımız bulunuyor. Dava açmak isteyen bu işletme sahipleri ve sanatçıların davalarını olası bir Anayasa Mahkemesi süreci dahil ücretsiz olarak yürüteceğiz. Hazırlayacağımız dava dilekçelerini de diğer dava açmak isteyenlerin ulaşabilmesi için websitemize yükleyeceğiz” denildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top