Sanatçılar isyanda

Sanatçılar  isyanda
Koronavirüs ile mücadele kapsamında işyerlerinin kapatılması yüzünden milyonlarca çalışan evine ekmek götüremezken AK Parti kongrelerinin, “lebaleb” dolu olarak maskesiz ve mesafesiz toplanmasına yönelik tepkiler sürüyor.Esnafın...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında işyerlerinin kapatılması yüzünden milyonlarca çalışan evine ekmek götüremezken AK Parti kongrelerinin, “lebaleb” dolu olarak maskesiz ve mesafesiz toplanmasına yönelik tepkiler sürüyor.
Esnafın yanısıra sanatçılar da tepkilerini çeşitli mecralarda dile getiriyorlar. Tiyatro ve konser sahnelerinin kapalı olmasına karşı çıkan sanatçılar, “Virüs kültür sanat mı seviyor?” sorusuna yanıt istiyorlar.
HANGİ YÜZLE DOLULUĞU ÖVÜORSUNUZ
Sanatçılar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kongre salonlarının dolu olmasına yönelik memnuniyetine de tepki gösteriyorlar.
Oyuncu Renan Bilek, AK Parti kongrelerinin pandemi tedbirleri hiçe sayılarak toplanmasına sosyal medyada tepki gösterdi. Bilek, “Biz niye çalışmıyoruz o zaman? Niye müzikli mekanlar, konser ve tiyatro salonları kapalı? Kültür, sanat ve eğlence sektörü emekçileri nasıl geçineceğini düşünürken siz hangi yüzle bu doluluğu övebiliyorsunuz? Bu çifte standartın sebebi nedir? Yoksa virus, kültür sanat mı seviyor?” eleştirisi yöneltti.
Baba Sahne’yi kuran oyuncu Şevket Çoruh ise “21:00’dan sonra açma, hafta sonu açma, bir boş bir dolu- çapraz oturma düzeniyle aç, her an değişebilecek idari kararları, sigortanı, stopajını, kiranı, tüm giderlerini göze alarak aç. Destek lebalep-ül livata, KDV %1. Gel sen aç… Gel gel gel korkma gel” mesajıyla tepkisini dile getirdi.
Ünlü sanatçı Genco Erkal da, “Tiyatroların ve konser salonlarının kapısına ‘Burada AKP Kongresi Vardır’ diye yazsak sanatımızı icra edebilir miyiz sayın SS ve tabii sayın CB?” diye yazdı.
Fırat Tanış, “Tiyatro ve konser salonları derhal açılmalıdır” derken, oyuncu Emrah Elçiboğa da “Salgın sırasında hür iradesiyle yol parasını cebinden verecek, yiyeceğini kendisi alacak, hem sanatsız kalmak istemeyen hem de sanatçıya destek vermek isteyen onbinlerce tiyatrosevere ve yaşamak zorunda olan tiyatroculara yasak geliyor ama kongre kalabalıkları serbest ve güvenli” eleştirisinde bulundu.