SANATLA ‘’SOSYAL FARKINDALIĞIN BULUŞTUĞU MUHTEŞEM GECE

SANATLA ‘’SOSYAL FARKINDALIĞIN BULUŞTUĞU MUHTEŞEM GECE
İZEV VAKFI’ NIN ‘’MİRRORS’’ PROJESİ LANSMAN GECESİNDE FARKINDALIK İÇİN SANATSAL BİR ŞÖLEN GERÇEKLEŞİYOR.55 usta sanatçı, 55 sanat eseriyle özel sergi lansmanında buluşurken, 11 özel gereksinimli sporcuya bu yıl...

İZEV VAKFI’ NIN ‘’MİRRORS’’ PROJESİ LANSMAN GECESİNDE FARKINDALIK İÇİN SANATSAL BİR ŞÖLEN GERÇEKLEŞİYOR.

55 usta sanatçı, 55 sanat eseriyle özel sergi lansmanında buluşurken, 11 özel gereksinimli sporcuya bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan “Spora İlham Verenler”  özel ödülü ile devam edecek gecede, “senfoman” olarak anılan Musa Göçmen Senfoni Orkestrası, Dünya’da “Soulman” olarak bilinen Carlton Jumel Smith ve Bee Gees ‘’Stayin Alive’’ şarkısının Türkçesi ‘’Yanımda ol, benimle ol’’ şarkısıyla çıkış yapan özel gereksinimli bireylerden kurulu pop grubu İZEV “Fark Band” sahne alacak.

Son yılarda toplumsal  farkındalık konusunda yürüttüğü çalışmalarla sıklıkla gündemde olan ve 2019 yılında Pink Floyd - Roger Waters özel desteği ile “Another Brick in the Wall” şarkısını özel gereksinimli bireylerin yaşam hakkı için Türkçeleştirerek Amerika Mercury - En iyi event, - En iyi sosyal sorumluluk projesi ve 60 dünya markası içinde Mercury Awards - Özel onur ödülü, Stevie Awards’da ise - Avrupa’ nın en iyi sosyal sorumluluk projesi dahil toplamda 24 ödül kazanan İZEV Vakfı, 6 aydır çalışmalarını sürdürdüğü “Mirrors Yansımanın Labirenti” projesi ile ülkemizin 55 usta sanatçısını OVOO ART iş birliğiyle bir araya getirerek sanatın araçsallaştırıldığı olaüğanüstü bir  sosyal farkındalık projesi başlattı.

55  usta sanatçının katılımıyla 13 Ocak 2023’de İstanbul Tim Show Center’ da  yapılacak gecede 55 eserin lansman sergisi gerçekleştiriliyor. 5 ülkeyi de kapsayacak sergi,  Amerika’ da yapılacak son sergiden sonra sosyal fayda amacıyla müzayedeye çıkarılacak. Mirrors “Yansımanın labirenti” projesinde ayna ve labirent metafotları, zihin farklı bireylerin önyargılar nedeniyle hayatlarında yaşadıkları zorluklar ile empati kurulmasını sağlamak amacıyla  kullanılıyor. Sanatçılar da labirent şeklinde bir aynayı eserlerinde kullanmaktalar. Son yıllarda engellilere yönelik farkındalık yaratmak için ‘’yıkılmak zorunda olan zihinlerdeki duvar’’ mottosunu Roger Waters bestesiyle milyonlara ulaştıran İZEV Vakfı, Mirrors projesiyle “Yanımda ol benimle ol!”,  “Sen, ben yok. Biz Varız!” diyerek toplumsal bütünleşmeye yönelik bir yolculuk başlatıyor. 55 sanatçının sahnede olacağı , Sadettin Saran, Yavuz Dizdar, Tamer Levent, Kubat gibi pek çok ünü simanın bir arada bulunacağı muhteşem gece, ülkemizi son yıllarda dünyada temsil eden ve  gençlere ilham kaynağı olan 11 özel sporcuya “Spora İlham Verenler İZEV Vakfı ödülleri” ile gelenekselleşecek bir ilki başlatıyor. TC. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Muharrem Kasapoğlu tarafından verilecek ödüllerin ardından ise izleyicileri müthiş bir konser karşılıyor.

Dünyada “Soulman” olarak anılan ve sahnede renkli bir sihir oluşturan Carlton Jumel Smith, ülkemizi Senforock ile tanıştıran “Senfoman” Musa Göçmen ve Bee Gees  grubunun “Stayin Alive” şarkısının Türkçesi ‘’Yanımda ol, Benimle ol’’ ile çıkış yapan farklı ve activist pop grubu Fark Band ile aynı sahnede…


Renkli tenli şarkıcıların kutsal ismi James Brown’ un Apollo Theatre konserinde müziğe and içerek hayatını müziğine adayan, Ray Charles, Michael Jackson, Otis Redding, Marvin Gaye, Johnnie Taylor, The Temptations gibi önemli isimlerle aynı yolda ilerleyen  ve “soulman”  olarak anılan Carlton Jumel Smith, ülkemizi temalı müzik ile tanıştıran, “senfoman” olarak anılan Musa Göçmen 13 Ocak 2023 akşamı “senfonik soul” prömiyerinde  TİM Show Center’da sahnede bir araya gelecekler. Özel geresksinimli gençlerden oluşan ve ülkemizin sıradışı activist pop grubu Fark Band’ in de sahne alacağı özel lansman gecesinin bilet gelirleriyle İZEV Vakfı’nın eğitim programına fon sağlanacak.

Organizasyon için İZEV Vakfı başkanı Sayın Merve KILIÇ, organizasyon için “Her bölümünde izleyicilerde çok yönlü farkındalık yaratacağımıza inandığımız bir gece hazırlıyoruz. Sergimizde, başta Ressam ve Avukat Akın Ekici’nin öncülüğünde 55 sanatçının katıldığı bir farkındalık şaheseri oluşuyor. Aylar süren emeklerimiz ülkemizdeki binlerce kişiye umut ve ilham yaratabilecek bir geceye dönüşecek.” dedi. Vakfın ve projenin sanat danışmanlığını yapan Hakan Körpi ise 6 ay once labirent ve ayna metaforlarıyla sanat ve farkındalığı bir araya getirmek için yola çıktık, şimdi hayal ettiğimizin de ötesinde bir projeyi topluma sunmaya hazırlanıyoruz diyerek heyecanını paylaştı. Projenin fikir babası, marka danışmanı ve İZEV Onursal Başkanı Hakan Kural “Uluslararası ödüllü projelerimiz arasına bir yenisini ekleyeceğiz.Herkesi bu özel gecenin izleyici olmaya davet ediyoruz.” dedi.

1900 kişilik salonuyla TİM Show Center’ da gerçekleşecek gecenin 700 bileti daha satışa çıkmadan tükendi. İnteraktif Medya desteğiyle hazırlanan prömiyer gösteri,  sosyal destek amaçlı ilk konserin ardında “senfosoul” adıyla sahnelenmeye devam edecek. Gecenin sınırlı sayıda bileti Passo ve Biletix’de satışta.

MIRRORS “Yansımanın Labirent” Projesinde Eserleriyle Yer Alan Sanatçılar:

Abidin Celal Binzet

Ahmet Oran

Ahmet Yeşil

Akın Ekici

Bahar Kocaman

Bahri Genç

Bubi

Burhan Yıldırım

Çerkes Karadağ

Çigdem Erbil

Deniz Gökduman

Devabil Kara

Devrim Erbil

Dilşad Atasoy

Durmuş Bahar

Ekrem Kahraman

Ercan Ayçiçek

Erhan Lampir

Ertuğrul Ateş

Esra Meral

Figen Batı

Gökçe Kılıç Karip

Gülay Yüksel

Gültekin Serbest

Gülten İmamoğlu

Habip Aydoğdu

Halil Akdeniz

Halime Türkyılmaz

Hasan Pekmezci

Mehmet Mahir

Murat Kurt

Nezih Çavuşoğlu

Nurdan Karasu Gökçe

Pelin Özgeçen

Raşit Altun

Remzi Karabulut

Renk Erbil

Reyhan Abacıoğlu

Sadık Altınok

Sema Barlas

Serap İskender

Serdar Leblebici

Serdar Ülseven

Sertap Yeğin

Setenay Özbek

Sevnur Tütüncü

Seyyid Bozdoğan

Süleyman Saim Tekcan

Şahin Paksoy

Şükran Pekmezci

Tahsin Aydoğmuş

Tansel Türkdoğan

Turhan Büyükkahraman

Teymur Rızayev

Yiğit Yazıcı

Yücel Dönmez

Zafer Gençaydın

Zahit Büyükişleyen