Sancar: Görüşme CHP ile değil, Millet
İttifakı’nın adayı ile

Sancar: Görüşme CHP ile değil, Milletİttifakı’nın adayı ile
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun beklenen HDP ziyaretine ilişkin “Bu görüşme CHP-HDP diyaloğu değildir. Yapacağımız görüşme Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun beklenen HDP ziyaretine ilişkin “Bu görüşme CHP-HDP diyaloğu değildir. Yapacağımız görüşme Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle olacaktır” dedi. Gazeteci Mirgün Cabas’ın soruların yanıtlayan Sancar, CHP’den henüz randevu talebi gelmediğini açıkladı. Sancar “Hiç kimsenin bu iktidarın devamlılığına yol açacak tutumlara ve sözlere yanaşmaması gerekiyor. Bizim muhatabımız Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’dur” değerlendirmesini yaptı.

Konuşulacak konuların belli olduğunu söyleyen Sancar, şöyle devam etti: “İktidarın bugün HDP’ye, Kürtlere ve Kürt sorununa dair zihniyetini ve dilini kullanmak bu iktidara destek olmaktan başka bir anlama gelmez…”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin parti olarak HDP ile görüşebileceğini ama taleplerini masaya getirmesinin mümkün olmayacağını söylemişti.

“Hedef, Türkiye’nin ortak adayı olmasını sağlamak”

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bundan sonra hedef, Sayın Kılıçdaroğlu’nun tüm Türkiye’nin ortak adayı olmasını sağlamaktır. Bu başarılırsa toplumsal kutuplaşma da azalır, barış ve birlikte yaşam umudu artar. Ben, başarılacağına inanıyorum” dedi.

Medyascope’tan Ruşen Çakır’ın sorusunu yanıtlayan Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasal ve toplumsal muhalefetle görüşerek herkesin desteğini alması halinde tüm halkın ortak adayı haline geleceğini söyledi. Demirtaş “HDP’liler Sayın Kılıçdaroğlu’na, bağırlarına taş basarak oy vermek istemiyorlar, öyle bir şey de olmayacak zaten. HDP’liler severek, isteyerek, gönül rahatlığıyla oy verebilmek için HDP’yi ziyareti ve uzlaşmayı bekliyorlar. HDP’nin de desteğiyle, Türkiye yüz yılın değişimini gerçekleştirebilir” ifadelerini kullandı.