Sansür yasası yeni döneme kaldı

Sansür yasası yeni döneme kaldı
Sansüre neden olacağı gerekçesiyle eleştirilen dezenformasyon yasasına yönelik kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri bir sonraki yasama dönemine kaldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, düzenlemeyi Ekim ayına...

Sansüre neden olacağı gerekçesiyle eleştirilen dezenformasyon yasasına yönelik kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri bir sonraki yasama dönemine kaldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, düzenlemeyi Ekim ayına bıraktıklarını açıkladı. Salı günü MHP lideri Devlet Bahçeli, “TBMM kapanmadan çıkacak yasalar” arasında dezenformasyon düzenlemesini de saymıştı.

Kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören 40 maddelik teklif, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin imzasıyla Mayıs ayının sonunda TBMM’ye sunuldu. Teklifteki birçok düzenlemeye basın meslek örgütleri ile sivil toplum örgütleri tepki gösterirken özellikle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” eylemine bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngören 29’uncu madde büyük tepki çekti.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA GELECEKTİ
Adalet Komisyonu’nda tartışmalar ve itirazlara rağmen kabul edilen kanun teklifinin geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyordu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla kanun teklifi görüşmelerinin ertelendiğini duyurdu. AK Partililerin de 29’uncu madde üzerinde çekincelerinin bulunduğu yönündeki iddialar kamuoyuna yansırken AK Partili vekiller ertelemenin Meclis takvimiyle ilgili olduğu bilgisini vermişti.