Şapkadan tavşan çıkmaz!

Son Güncellenme Tarihi: Mart 9, 2021 / 12:48

Hızlandırılmış ligde maçlar yoğunlaştıkça oyuncular da birer ikişer dökülmeye başladı. Trabzonspor sınırlı kadrosunda küçük rotasyonlar yaptı. Djaniny tempoyu kaldıramayınca kızağa çekildi. Avcı bu oyuncunun yerinde Afobe’ye şans verdi. Abdülkadir Parmak hızlı dönmesine karşın tempoyu kaldıramadı. Baker haftalar sonra ilk 11’deki yerini aldı. Teknik direktör Abdullah Avcı kadroyu hazır oyuncularla daha işlevsel duruma getirmek için mevcut kadroda herkese şans vermek düşüncesinde. Belli ki hazırlıksız yakalanmak istemiyor. Görünen o ki bu kadrodan fazlası şapkadan tavşan çıkarmak gibi bir şey!!
Trabzonspor aynı oyun mantalitesi ile oyuna başladı. Kendisi oynamak yerine rakibi oynatıp hataya zorlama düşüncesiyle bir süre mücadele etti. Topla daha çok oynayan rakip kalede görünme arzusunda olan taraf ise Alanyaspor’du. Salih ile ilk şutunda direğe takıldı. Bordo mavililer Bakasetas’ın sürpriz şutları ile gol aradı. Serkan başarılı iki kurtarışı ile gole izin vermedi. Trabzonspor ofansı ilk yarıda Nwakaeme, Afobe ve Ekuban ile rakip savunmayı hiç zorlamadı. Bir bardak çayları eksikti! İlk yarıda istatistikler konuk takım lehine olsa da skor tabelasında 0-0 rakamları yer aldı.
Trabzonspor cephesinde ikinci yarıda da değişen bir şey yoktu. Ürkek futbol konuk takımı heveslendirdi. Alanyaspor istediği golü bordo mavili takımın belalısı Mustafa Pektemek’in kafasından buldu. Trabzonspor kulübesi yenik duruma düştükten sonra ilk hamlesini yaptı. Baker’in yerine kombineli yedek (!) Yunus Mallı girdi. Trabzonspor savunmasının hatasını 60 metrelik deparı ile Davidson gole çevirdi. Serkan ile başlayan hataya tahammül edemeyen Avcı, iki beki aynı anda kulübeye çekti. Abdülkadir Parmak ve Yusuf Sarı’yı oyuna aldı. Trabzonspor 25 dakika beksiz oynadı. Bakasetas’ın ayağından gelen penaltı golü Trabzonspor’u biraz olsun heveslendirdi. Baskıyı arttıran bordo mavili takım amacına ulaşmada zorlanınca Alanyaspor uzatmalarda kendisini rahatlatan 3.golü buldu. Trabzonspor haftalardır kötü oynuyor. Uğurcan kurtarır, Bakasetas bir atarsa üç puan cepte. Çekirge nereye kadar sıçrar. Uğurcan tutamadı, Bakasetas yetiştiremedi sonuç hüsran. Kabul edelim etmeyelim bu kadro ile Avcı’nın yapacağı bu kadar. Ekuban, Nwakaeme ve Afobe haftalardır aynı telden çalıyor. Avcı’nın kulübesinde bu oyuncuları hizaya getirecek oyuncu yok. Herkes kendini sorgulasın suçluyu bulur!
Bitirmeden şu hassas noktanın altını özellikle çizmek isteriz. Başkan Ahmet Ağaoğlu bir hafta önce hakemler konusunda ağır eleştiriler yaptı. Hatta dün FİFA’ya gideceklerini söyledi. Belli ki etkili oldu. VAR penaltı var dedi. Ağaoğlu o çıkışı yapmasa VAR o pozisyonu görür müydü?

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top