Şapkadan tavşanlar çıktı

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 10, 2021 / 15:19

Son üç maçında yedi puan alan Gençlerbirliği ve 4 puan alan Galatasaray’ın bu maçı, bir şekilde heyecandan uzak bir müsabaka gibi duruyordu.

Sonuçta Galatasaray, beşinci sırada olmasına rağmen liderle arasında sadece dört puan vardı. Bu bile bu heyecansızlığı etkilemedi. Bunun nedeni son iki maçta ortaya konulan futbol ve kaybedilen beş puan da olabilir, başka nedenler de. Ne olabilir bu nedenler diye sorup, sıralayacak olursak, Omar’ın geçirdiği kaza, sakatlıklar, cezalar, en önemlisi de transfer sezonu açılmasına rağmen süren müthiş sessizlik. ZatenFatih Terim de, maç öncesi pek de olumlu konuşmadı; “Futbolun keyfi yok” dedi, geçti. Parasızlık açık açık belli oluyor sarı kırmızılı camiada. Sağlam transferler bekleyen Galatasaray taraftarını en heyecanlandıran haber, Onyekuru’nun transit geçerken ailesini İstanbul’da bırakması oldu. Gerisini düşünün artık. Yöneticileri her dönem “Galatasaray’da transfer bitmez” diye açıklama yaparlar. Özellikle bu yıl gerçekten de transfer bir türlü bitmiyor, bitemiyor. Bekleyip, göreceğiz bakalım.
Maça gelirsek, karşılaşma öncesi Gençlerbirliği teknik direktörü Mustafa Kaplan ve futbolcular oldukça iddialı konuştular. Belli ki Galatasaray’ı gözlerine kestirmişlerdi. Son iki maç göz önüne alındığında haksız da sayılmazlardı. Terim ise “Şapkadan tavşan çıkaracağız” diyerek sağ ve sol bekleri işaret ediyordu. Linnes ve Saracchi’yi yedeğe çekmiş, Emre ve Şener’i tercih etmişti cezası dolan teknik adam.
Maç sanıldığından hızlı başladı. Diagne’nin rekor kıran golü, Gençler için pek de iyi olmadı. Galatasaray’dan puan koparan her takımın denediği, kapanıp, kontra çıkma şansını kaybettiler. Sonra da zorunlu olarak açık oyunla maça devam ettiler. İşte bu açıklık da Galatasaray tam istediği bir oyun tarzıydı. Fakat Galatasaray’ı gözüne kestiren Mustafa Kaplan, kalecilerini hesaba katmamıştı. Übeyd adlı genç kaleci, çıktığı ilk Süper Lig maçında kabus yaşadı. Umarım bu maçı çabuk unutur.
Farklı skor, Galatasaray’a birçok avantaj sağladı. Terim’e oyuncularını erken oyundan alarak dinlendirme, bir sakatlıktan koruma hamlelerini yakaladı. Artı, gerekli morali ceplerine koydular.
Galatasaray’ın son dönemlerin en iyi oyunlarından birini seyrettik. Fatih Terim şapkadan tavşan çıkarmayı beklerken, tavşanların çıkması gecenin hoşluğuydu.

Erdem Kırım

Fotoğraf sanatçısı ve yazarı, gazeteci Erdem Kırım yıllarca Hürriyet dergi grubunda çalıştıktan ve Tempo dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptıktan sonra Hafta Sonu dergisine yayın yönetmeni olmuştur.
caz sever, güzel yemek yapar. amatör sinemacıdır aynı zamanda. şu sıralar kısa metraj film serisi hazırlıyor. gazeteci değil sanatçı ruhlu aslında.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top