‘Sarayda yaşayanlar vatandaşın çarşıda pazarda ne yaşadığını görmüyor’

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 24, 2022 / 02:22

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 8.506 liralık asgari ücretin 2022 yılındaki enerji enflasyonunun altında kaldığını, bu koşullarda gerçek küfenin 20 yıldır olduğu gibi yeni yılda da yine milletin sırtında olacağını ifade etti. Akın şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sırtımızda küfe var diyenlerin; küfeleri boş çıktı. Sarayda yaşayanlar vatandaşın çarşı, pazarda ne yaşadığını görmüyor. Ne yazık ki iktidarın asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza verdiği söz boş çıktı. İktidarın ne sırtında küfe var, ne de kalbinde vicdan. Asgari ücretteki artış yeni yılda hiç zam olmasa bile; 2022 yılındaki enerji enflasyonunun altında kalıyor. Vatandaşın ortak derdi geçim sıkıntısı. Vatandaş yine temel ihtiyaçlarından kısmak zorunda kalacak. Bu koşullarda gerçek küfe 20 yıldır olduğu gibi yeni yılda da yine milletin sırtında olacak.”

“HAYAT PAHALILIĞI VATANDAŞI PERİŞAN EDİYOR”
“Gıda enflasyonu yüzde 120’nin üzerinde, vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı yüzde 122. Kent merkezlerinde en ucuz kiralar 4-5 bin lira arasından başlıyor. Servis ücreti 5 bin liradan başlıyor. Hayat pahalılığı vatandaşı perişan ederken; Her gün raf fiyatları değişirken, iktidar adeta zamanı dondurmuş gibi bir ücret belirliyor.” (ANKA)

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top