Saray’dan, “F-16’dan vazgeçelim” mesajı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 7, 2023 / 12:52

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Türkiye’nin, F-16 talebinden vazgeçeceğine inandığını” belirterek, bunun yerine alternatif seçenekler olduğunu söyledi.

Erhan, RIA Novosti’ye değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet’in aktardığına göre Erhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Türkiye’deki seçimlerden önce bir araya gelmesinin “olası olmadığını” savundu.

Erhan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan prensipte böyle bir toplantıya karşı değil ama yıkıcı depremler her şeyi değiştirdi. Cumhurbaşkanı’nın tüm programı değişti, haftanın üç gününü afet bölgesinde geçiriyor. Seçimlere 74 günden az bir süre kaldı, dolayısıyla Esad ile en azından bir fotoğraf çektirmenin bir yolunu bulmanın mümkün olacağını sanmıyorum. Belki de görüşme seçimlerden sonra gerçekleşir” dedi.

“TÜRKİYE, F-16 KARARINI DERHAL DEĞİŞTİRMELİ”
Erhan, Türkiye’nin ABD’den F-16 savaş uçaklarını almaktan vazgeçebileceğini ve bunun yerine alternatif seçenekler olduğunu kaydetti. Erhan, “Son depremlerin ardından Türkiye’nin, F-16 talebinden vazgeçeceğine inanıyorum, çünkü maliyeti 20 milyar dolar” dedi.

Erhan, “Türkiye F-16 konusundaki kararını derhal değiştirmeli. Örneğin masada F-35 ile ilgili bir seçenek vardı. Türkiye’nin bu programdan beklentileri vardı. Şimdi Pakistan’a satılan Çin uçağı, Rus uçağı ve Eurofighter gibi başka seçenekler de var” açıklamasını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top