“Sarsıldık ama şaşırmadık”

“Sarsıldık ama şaşırmadık”
Tıp Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümünde, sağlık çalışanları haklarının ve şartlarının iyileştirilmesi için pazartesi günü başlattıkları ülke genelindeki eylemlerini dün de sürdürdü. İzmir Tepecik Eğitim ve...

Tıp Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümünde, sağlık çalışanları haklarının ve şartlarının iyileştirilmesi için pazartesi günü başlattıkları ülke genelindeki eylemlerini dün de sürdürdü. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde poliklinikler önünde toplanan sağlık çalışanları, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla eyleme katıldı.

“İşçi sınıfının, emekçilerin emeğini, ekmeğini korumak için en temel kazanılmış hakkı olan hak grevini yasaklayanlar görsünler” diyen Çerkezoğlu, “Halkımızın sağlık hakkına sahip çıkmak için, hastanelerimize sahip çıkmak için, emeğimize, ekmeğimize sahip çıkmak için sağlık emekçileri yan yana geldiğinde grevin nasıl yapıldığını Türkiye’nin dört bir tarafında; İstanbul’dan İzmir’e, Diyarbakır’dan Hakkari’ye, Adana’dan Samsun’a kadar 2 gündür herkese gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORLAR
Eskişehir’de Yunus Emre Devlet Hastanesi poliklinikler önünde toplanan sağlık çalışanları da özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti. SES Eskişehir Şube Sekreteri Bülent Yıldırım, şiddetsiz ve güvenli bir çalışma ortamı için yeni ve etkili ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ çıkarılmasını, mobbing ve baskıların son bulmasını istediklerini söyledi. Yıldırım, “En son icraat olarak Cumhurbaşkanı tarafından hekimlerin emeğini, niteliğini, değerini ve kamusal sağlık hizmetlerini hiçe sayan ‘Gidiyorsa gitsinler’ söylemiyle adeta sarsıldık ama şaşırmadık” şeklinde konuştu.