Şartlarımızı kabul ettiler protokole yanaşmadılar

Son Güncellenme Tarihi: Mart 23, 2023 / 06:33

AKP’nin Cumhur İttifakı’na katılmaları teklifini reddederek Cumhurbaşkanı adayı olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP’nin yapılan mutabakata imza atmadığı için ittifakta yer almadıklarını açıkladı ve ekledi: “Bu maddelerde mutabıkız, imzalıyoruz derlerse tekrar kurullarımızla değerlendirilip cevap verebiliriz.”

Habertürk’te Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtlayan Erbakan, parti teşkilatının yüzde 60’ının AKP ile yol yürünmesini istemediğini söyledi. Partisinin 30 maddelik talep listesine ilişkin konuşan Erbakan, Yeniden Refah’ın pazarlık masasına koyduğu ve büyük tepki çeken, kadına karşı şiddetin önlenmesine ilişkin 6284 sayılı yasanın kaldırılmasıyla ilgili maddede değişiklik yapıldığını açıklayarak “Aile bütünlüğünü bozacak hükümlerin düzeltilmesi diye metne döndü,” dedi. Erbakan, müzakerelerin bir ay sürdüğünü belirterek “İlk başta herhangi sıkıntı olmadığı ifade edilmişti. Bizim maddelerimiz bir miktar kırpıldı, bazı cümleler yuvarlatıldı, bazı kelimeler çıkartıldı. Biz ona da ‘tamam’ dedik. Bazı arkadaşlarımız tepki gösterdiler. Bu metin kuşa dönmüş dediler. Buna rağmen ‘MHP ve BBP ile beraberiz, onlarla imzalamadık, sizinle böyle bir mutabakata imza atmayı doğru bulmuyoruz,’ dediler,” ifadesini kullandı.

Gençlerde AKP’ye ciddi bir tepki olduğunu söyleyen Erbakan, “’İmza da oy da vermeyeceğiz,’ noktasına gelmişlerdi,” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top