ŞAŞIRTAN ENFLASYON AÇIKLAMASI

ŞAŞIRTAN ENFLASYON AÇIKLAMASI
AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek enflasyona ilişkin "Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyeye çıkması bazılarını şaşırtıyor ama...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek enflasyona ilişkin "Enflasyon oranımızın nispeten yüksek seviyeye çıkması bazılarını şaşırtıyor ama biz şaşırtacak hızla bunu düşürme kabiliyetine de sahibiz" diyerek yaşanacak her türlü refah kaybını da önlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarılarının görüldüğünü savundu, tüm dünyanın boğuştuğu küresel ekonomik sorunlara ve "Türkiye'ye yapılan operasyonlara" rağmen ekonomide olumlu bir seyir izlendiğinden bahsetti.

AKP lideri, "Özgün ekonomi modelimizi oluşturarak bu yaklaşımımızın teorik altyapısını ve başarısını muhataplarıyla paylaştık. Biz niçin yaptığımızı biliyorduk. Şimdi de yaşanan her durumun bizi haklı çıkarmasına seviniyoruz. Yaptıklarımızla ve birikimimizle hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz” dedi. Ama Erdoğan bu sözleri söylerken özgün dediği ve cari fazla hedefi üzerine kurulu ekonomi modelinde hedeflerin hiçbiri tutmadı. Daha dün dış ticaret açığı görülmemiş ölçüde rekor kırarak yüzde 160 arttı.

Erdoğan ayrıca, “Küresel finans araçlar üzerinden ülkemize kurulan tuzakları boşa çıkardık. Dünyada, ortada savaş, gerilim olmadığı halde açıkça ekonomisi mahvedilme tehdidi ile karşı karşıya kalan sanıyorum tek ülke biziz” dedi ama kimin Türkiye ekonomisini mahvetme tehdidinde bulunduğunu söylemedi. Türkiye, ekonomik büyüklükte G20 listesinin dışına 21’inciliğe gerilerken Erdoğan, “İlk 10 ekonomi hedefine adım adım yürüdüklerini” de iddia etti.