Şaşırtan iddia

Şaşırtan iddia
Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla Türkiye’nin gündemini uzun süredir işgal eden Paramount Otel’in yeni sahibinin Albayrak Yayın Holding AŞ’nin hissedarlarından Kazım Albayrak olduğu iddia edildi. Bu iddiayı...

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla Türkiye’nin gündemini uzun süredir işgal eden Paramount Otel’in yeni sahibinin Albayrak Yayın Holding AŞ’nin hissedarlarından Kazım Albayrak olduğu iddia edildi. Bu iddiayı gündeme taşıyan kişi bir süredir bu konularda tweet’ler paylaşan İzmirli gazeteci Seher Yaşayacak.
Seher Yaşayacak, Paramount Otel’in işletmesinin bakanlık onayı ile Kazım Albayrak’a geçtiğini öne sürdü. Yaşayacak, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda, otelin 2 Mart tarihinde el değiştirdiğini belirterek, Be Premium Oteli işleten Free Petrol Ürünleri’nin Paramount Otel işletmesini aldığını iddia etti:
“Yenişafak Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran Albayrak Yayın Holding AŞ’nin hissedarı Kazım Albayrak. 7 Eylül 2020’de Gaziosmanpaşa’da Platform Turizm’e ait adreste Free Petrol Ürünleri LTD. ŞTİ’yi kuruyor. 2 Mart 2021’de Bodrum Şube’de Paramount Otel’in adresine şube açıyor. Free Petrol Ürünleri, Orman Bakanlığı’na oteli işletmek için izin başvurusunda bulunuyor. Hadi gelin en başa saralım. Biz Paramount Oteli en son Şaban Kayıkçı’nın şirketi Duja Be Premium olarak biliyorduk. Şaban Kayıkçı bir açıklama yaparak, Oteli 1 Şubat 2021’de kira sözleşmesi artık kendilerinde olmadığını belirtti. Resmî belgelere bakarak yeni şirketi bulabilirsiniz dedi. Ben de uzun uğraşlar sonucu Free Petrol Ürünleri şirketine ve Bakanlık’tan onay için başvuru iznine kadar ulaştım.”
Otel işletmek için son onay yerinin bakanlık olduğunu belirten Seher Yaşayacak, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Kazım Albayrak’ın şirketi Free Petrol Ürünleri, Gaziosmanpaşa adresinde. Şirketin 485 bin TL’lik hisse payı Kazım Albayrak’a, 15 bin TL’lik hisse payı ise Osman Tellioğlu’na ait. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 24 Mart 2021’de bir inceleme raporu hazırlayarak Bakanlık’a onaya gönderiyor. Orman Bölge Müdürlüğü, Unico Sigorta şirketinin (SBK’nın şirketi) 1 Mart 2021 itibariyle yeni kiracısının Free Petrol Ürünleri olduğunu belirterek izin başvurusunda bulunduğunu Bakanlık’a rapor olarak bildiriyor.” Sedat Peker, Paramount Otel’e, kara para akladığı iddiasıyla Avusturya’da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz tarafından el konulduğunu ileri sürmüştü.