SATRANÇTA OLİMPİYAT ŞAMPİYONUYUZ

SATRANÇTA OLİMPİYAT ŞAMPİYONUYUZ
Türkiye, satrançta ‘Olimpiyat Şampiyonu’ oldu.Azerbaycan’ın Nahçıvan şehrinde düzenlenen FIDE Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları’nda Kırmızı, Beyaz ve Anadolu olmak üzere 3 takım halinde yarışan Türkiye Satranç...

Türkiye, satrançta ‘Olimpiyat Şampiyonu’ oldu.

Azerbaycan’ın Nahçıvan şehrinde düzenlenen FIDE Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları’nda Kırmızı, Beyaz ve Anadolu olmak üzere 3 takım halinde yarışan Türkiye Satranç Milli Takımı, büyük bir zafere imza atarak, Türkiye-Kırmızı Takımı ile satranç tarihinde ilk kez ‘Olimpiyat Şampiyonu’ oldu.

23 ülkeden 34 ülke takımının yarıştığı turnuva boyunca çok başarılı bir performans gösteren Türkiye-Kırmızı Takımı, 8. turda oynadığı Özbekistan-2 maçında aldığı 4-0’lık kritik galibiyet ile son tur öncesi ‘Olimpiyat Şampiyonluğu’nu ilan etti.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “Çok heyecanlıyız. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Tarihte ilk kez olimpiyat şampiyonluğunu Türkiye’ye kazandıran, müthiş bir başarıya imza atan genç millilerimizle gurur duyuyoruz. Otoritelerin de gözdesi olan gençlerimiz tüm maçlarda liderliklerini korudular ve son tur öncesi şampiyonluklarını garantileyerek tarihi bir gurur yaşattılar” dedi.