Sattığı her 2 modelden biri SUV olacak

Sattığı her 2 modelden biri SUV olacak
ALMAN Opel, yeni Mokka’yı Türkiye’de 365 bin 900 ila 397 bin 900 TL arasında fiyatlarla satışa sundu. Sadece 130 beygir gücündeki 1.2 litrelik turbo beslemeli benzinli motor ve AT8 otomatik şanzıman kombinasyonuyla satışa sunulan...

ALMAN Opel, yeni Mokka’yı Türkiye’de 365 bin 900 ila 397 bin 900 TL arasında fiyatlarla satışa sundu. Sadece 130 beygir gücündeki 1.2 litrelik turbo beslemeli benzinli motor ve AT8 otomatik şanzıman kombinasyonuyla satışa sunulan yeni Mokka, Elegance, GS Line ve Ultimate olmak üzere 3 farklı donanım seçeneğine sahip. Markanın gelecekteki yüzü Opel Vizör’e ve tamamen dijital Pure Panel kokpite sahip ilk model olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Mokka’dan bu yıl 5 bin, 2022 yılında ise 10 bin adetlik satış hedefleniyor.
3 KUVVETLİ SUV MODEL
Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, B-SUV pazarında liderliği hedeflediklerini belirterek, “Bu aydan itibaren bu segmentte yenilenen Crossland ve yeni Mokka gibi iki kuvvetli modelle yer alacağız. Crossland ile orta grupta yer alırken, Mokka ile daha üst bir gruba hitap ediyoruz. Dolayısıyla bizim kapsama alanımız çok genişledi. 2022 yılında sattığımız her 2 otomobilden birisi SUV olacak. Ana oyuncumuz Mokka ve Crossland olacak, son çeyrekte satışa sunacağımız yeni Grandland ile de iddiamızı devam ettireceğiz. Bu yıl 40 bin bandında olan satış hedefimizi 2022 yılında 60 bin adetle Türkiye’de rekor seviyeye taşımak istiyoruz. Bu sonuçla B-SUV’da liderlik, 3 modelle yer aldığımız toplam SUV segmentinde ise yüzde 12.5’lik pay hedefliyoruz” dedi.
Girgin, 2022’de 60 bin adetlik rekor satışa hedefine ise önce SUV ailesi, ardından Corsa, yılın ikinci yarısında satışa sunacakları yeni Astra ve ticari araçlarla rahatlıkla ulaşabileceklerini söyledi.

Araçlar yatırım aracı oldu, talep canlandı

SÜREKLİ artan fiyatlar ve değişen kur ile birlikte otomobillerin tekrar bir yatırım aracı haline geldiğini belirten Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, “Yani insanlar bu ay satın aldığı otomobilinin fiyatının gelecek ay yükseldiğini gördüğünde bundan memnuniyet duyuyor. Araçlar tekrar bir yatırım aracı kimliğine tekrar büründü. Bu anlamda talep şu an canlı. Ve bu talebin yıl sonuna kadar tedarik kısıtları içerisinde devam edeceğini öngörüyoruz, bunu piyasadan ve markamıza olan ilgiden okuyoruz. Talep şu an canlı. Özetle herhangi bir tedarik ve lojistik sıkıntısı olmasa pazar çok daha farklı yerlere gidebilir” yorumunu yaptı.

ÖTV matrahı otomatik olarak güncellenmeli

ÖTV sistemine ilişkin olarak ise Alpagut Girgin şu değerlerdirmeyi yaptı: “Daha kolay, daha hızlı yanıt verebilen, daha hızlı adapte olabileceğimiz bir vergi sistemi tüm bu sorunları ortadan kaldırabilir. Kur artıyor, baremler ve masraflar aynı kalıyor, sürekli bizde bir beklenti oluşturuyor. Tıpkı tüketicide oluşturduğu gibi kolay yönetilebilir kolay reaksiyon verilebilir bir durum değil. Umarım önümüzdeki dönemde daha kolay daha reaksiyonel bir vergi sistemiyle bu sorunları aşarız. Yılın başında tahmin edemeyeceğimiz birçok model yüzde 80’lik dilime girdi. Bu bir realitedir. Tüm markalar için geçerlidir, ama burada matrah değişikliğini beklemektense vergi sisteminin buna otomatik yanıt vermesi sanıyorum tüm Türk tüketicisinin hak ettiği bir gelişme olacaktır. Umarım bu konuda bir gelişme olur.”

Elektrikli Mokka ve Corsa 2022’nin 2. yarısı gelecek

OPEL, elektrikli modelleri Corsa ve Mokka’yı 2022 yılının ikinci yarısında Türkiye’ye getirecek. Mokka için daha önce haziran ayını tarih veren ardından bunu yılın son çeyreğine çeken Opel, bir kez daha karar değiştirdi. Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, “Biz elektrikli araç planında teknolojik olarak hazırız. Ama daha pazarın tam anlamıyla elektrikli otomobile hem altyapı anlamında hem de müşteri anlamında hazır olmadığını görüyoruz. Yeni açılan tüm bayilerimizde; elektrikli araç altyapısı ve şarj istasyonları şu an kuruluyor. Planımız gelecek yılın başından itibaren ivmelenerek 2022 yılının ilk yarısını hazır bir şekilde geçip, ikinci yarısında ilk olarak elektrikli Corsa’yı ve elektrikli Mokka’yı tüketicimizle buluşturmak olacaktır” dedi.