Flake tam o saatte gemideydi

Flake tam o saatte gemideydi
ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake, İstanbul’da Dolmabahçe açıklarına demirleyen "USS Nitze" isimli savaş gemisini ziyaret etti. Flake, savaş gemisinde yaptığı açıklamada, “Türkiye ile dostluğumuz var. Türkiye ve ABD iyi birer...

ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake, İstanbul’da Dolmabahçe açıklarına demirleyen "USS Nitze" isimli savaş gemisini ziyaret etti. Flake, savaş gemisinde yaptığı açıklamada, “Türkiye ile dostluğumuz var. Türkiye ve ABD iyi birer müttefik” mesajı verdi.

ABD donanmasına ait savaş gemisi USS Nitze, dün Dolmabahçe Sarayı açıklarında demirledi. Sahil Güvenlik ekipleri boğaza girişi sırasında gemiye eşlik etti. Mürettebat 155 metrelik geminin güvertesine çıkarak İstanbul'u izledi. Gemiye, ABD bayrağı ile birlikte Türk bayrağı da çekildiği görüldü.

ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve ABD Başkonsolosu Julie A. Eadeh gemiye sabah saatlerinde ziyarette bulundu. Büyükelçi Flake ve Başkonsolos Eadeh'i, gemi komutanı Yarbay Katie Jacobson ve gemide bulunan subaylar karşıladı. Geminin İtalya'dan, Türkiye'ye NATO ittifakının güçlendirilmesi etkinlikleri kapsamında olağan ziyarette bulunmak amacıyla hareket ettiği, Marmara Bölgesi'nde iki-üç gün kalarak  ayrılacağı öğrenildi.