Savaş tamtamları

Savaş tamtamları
Rusya ve Ukrayna arasında kriz her geçen gün derinleşiyor. Bugün gerçekleşmesi beklenen NATO dışişleri ve savunma bakanlarının da bulunduğu Ukrayna ve Afganistan gündemli acil toplantısı öncesi Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy...

Rusya ve Ukrayna arasında kriz her geçen gün derinleşiyor. Bugün gerçekleşmesi beklenen NATO dışişleri ve savunma bakanlarının da bulunduğu Ukrayna ve Afganistan gündemli acil toplantısı öncesi Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel’de bir araya geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, NATO’dan gerilimi azaltmada etkin rol olmaları konusunda desteklerini isterken Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulanması konusunda talepte bulundu.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de “Son haftalarda Rusya, savaşa hazır binlerce askerini Ukrayna sınırına gönderdi. Bu, 2014’te Kırım’ın yasa dışı ilhakından bu yana gerçekleştirilen en büyük Rus askeri sevkiyatı” diye konuştu. Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna ve çevresindeki askeri yapılanmasını sona erdirmesi, provokasyonlara ve gerilimi tırmandırmaya nokta koyması gerektiğini ifade etti.
HULUSİ AKAR: GERGİNLİĞİN BİTMESİNDEN YANAYIZ
Milli Savunma Bakanı Akar, “Biz her zaman söylediğimiz gibi, uluslararası hukuk çerçevesinde toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde, barışçıl yollarla, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin bir an önce bitmesinden yanayız” açıklamasını yaptı.