Savaşı aşısız kazandılar

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 20, 2021 / 09:18

Avustralya ve Yeni Zelanda’da yaşayanlar dünden itibaren, karantinaya girmek zorunda kalmadan iki ülke arasında seyahat edebilecek. Covid-19 pandemisinin başlamasıyla, geçen yılın mart ayından bu yana iki ülke arası seyahatlerde karantina zorunluluğu bulunuyordu. Ancak iki ada ülkesi de kısıtlamaları sıkı tutarak vaka sayılarını düşürmeyi başardı. Yeni Zelanda’nın turizm gelirlerinin yüzde 40’ını Avustralyalı turistler oluşturuyor.
İki ülkede de koronavirüs kaynaklı ölüm sayıları çok düşük. Avustralya’da 910 kişi, Yeni Zelanda’da ise 26 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak Avustralya aşılamada geri kaldığı gerekçesiyle eleştiriliyor.
25 milyon nüfuslu Avustralya’da hükümetin mart ayı sonuna kadar 4 milyon aşı uygulama hedefinin yalnızca 670 binde kalması büyük eleştirilere neden olmuştu. 5 milyona yakın nüfusu bulunan Yeni Zelanda’da ise iki doz aşısı olan 30 bin kişi bulunuyor.
FRANSA VE YUNANİSTAN’DAN İZİN AÇIKLAMALARI
Bunun yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaz mevsiminde ABD’den aşı olan turistler için özel bir izin çıkarabileceklerini söyledi. Yunanistan da 14 Mayıs’tan itibaren ülkeye giriş yapacak olan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri başta olmak üzere ABD, Birleşik Krallık, Sırbistan, BAE ve İsrail›den gelen ziyaretçilere karantina şartının kaldırıldığını duyurdu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top