Savaşın gölgesinde mezuniyet valsi

Savaşın gölgesinde mezuniyet valsi
Ukrayna’nın Harkov şehrindeki bir grup lise son sınıf öğrencisi, mezuniyetlerini Rusya’nın saldırıları sonucunda enkaz haline gelen okullarında kutladı. Balo elbiseleri ve smokinlerle vals yapan öğrenciler, Ukrayna’nın geleceğinden...

Ukrayna’nın Harkov şehrindeki bir grup lise son sınıf öğrencisi, mezuniyetlerini Rusya’nın saldırıları sonucunda enkaz haline gelen okullarında kutladı. Balo elbiseleri ve smokinlerle vals yapan öğrenciler, Ukrayna’nın geleceğinden umutlu olduğunu kanıtlamak istediklerini söyledi.

NTV’nin haberine göre, geleneksel olarak Ukrayna okullarından mezun olan öğrenciler, okul zili son kez çaldığında akranlarıyla birlikte vals yapıyorlar. Ancak Ukrayna’daki öğrenciler için son okul yılı benzeri olmayan bir yıl oldu. Okullar, Rus kuvvetleri tarafından moloz haline getirildi, birçoğu arkadaşlarını ya da aile üyelerini kaybetti.

Ancak Rus güçlerinin bombalamaya devam ettiği Harkov’daki 134 Nolu Okul’dan mezun olan öğrenciler, Ukrayna’nın geleceği için umudun yeşermeye devam ettiğini kanıtlamaya karar verdi. Son valslerini yapmak için bir araya gelen öğrenciler, okullarının enkaz yığınlarını arasında poz verdi. Lisenin coğrafya öğretmeni Olena Mosolova, “Çocuklarımız için farklı bir ‘son ders zili’ hayal etmiştik ama savaşın ortasında kaldık” dedi.


Molozların arasında kırmızı bir balo elbisesiyle poz veren 16 yaşındaki Anna Episheva, “Okuldan birçok arkadaşım katıldı, biz büyük bir aileyiz. Savaştan önce mezuniyet günümüz için elbiselerimizi seçmiştik. Ama Rus askerleri buraya geldi ve tüm hayallerimiz alt üst ettiler” diyerek savaştan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.