SAVAŞIN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

SAVAŞIN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ
Rusya ile yaşanan çatışmalar nedeniyle Ukrayna’nın hayvanat bahçeleri, park ve kurtarma merkezlerinde soğuktan, açlıktan ve stresten mustarip binlerce hayvan için endişeler artıyor.Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Harkov yakınlarında...

Rusya ile yaşanan çatışmalar nedeniyle Ukrayna’nın hayvanat bahçeleri, park ve kurtarma merkezlerinde soğuktan, açlıktan ve stresten mustarip binlerce hayvan için endişeler artıyor.

Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Harkov yakınlarında bir ekopark işleten Vitaly Ilchenko, parkın bir kısmının Rus güçleri tarafından işgal edildiğini ve hayvanlara yiyecek götürmeye çalışan üç personelin öldürüldüğünü söyledi.

Ilchenko, doğal ortamda hayatta kalabilecekleri için bazı geyik ve kızıl kurtların yanı sıra bazı kuşların da serbest bırakıldığını söyledi. Ancak, en çok ilgi çeken Simba da dahil olmak üzere parkın aslan ve kaplanlarının açlıktan ölebileceğinden korktuğunu söyledi.

Harkov’un merkezindeki hayvanat bahçesi personeli, hayvanları beslemek ve soğuktan korumak için mücadele etti.

Hayvanat bahçesinin müdür yardımcısı Karina Detiuk BBC’ye verdiği demeçte, “Onları hayatta tutmak için imkansızı yapıyoruz. Kurtlarımızın ulumaları hava saldırısı sirenlerini bastırıyor ve bu yürek parçalıyor” ifadelerini kullandı.