Savaşın şiddeti yeniden artıyor

Savaşın şiddeti yeniden artıyor
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yüksek hassasiyetli silahlarla Odessa’da NATO ülkelerinden gönderilen “Harpoon” füzelerinin saklandığı bir depo ile Donetsk bölgesinde ABD yapımı HIMARS yüksek performanslı...

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yüksek hassasiyetli silahlarla Odessa’da NATO ülkelerinden gönderilen “Harpoon” füzelerinin saklandığı bir depo ile Donetsk bölgesinde ABD yapımı HIMARS yüksek performanslı topçu roket sistemi fırlatıcısı ve taşıyıcısını vurduklarını bildirdi.


Yüksek hassasiyetli füzelerle Rus hava kuvvetlerinin Harkiv bölgesinde Çuguyev şehrinde Ukrayna ordusunun 92. Mekanize Birliğinin geçici konuşlandığı noktaya yaptığı saldırı ile 200’e yakın Ukrayna askerinin vurulduğunu belirten Konaşenkov, askeri objelere yönelik taarruzlarının sürdüğünü ifade etti.

Zelenski: Füzeler birliğimizi bozamaz
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya’nın füzeleri ve toplarının, birliklerini bozamayacağını ve yollarından döndüremeyeceğini söyledi.

Ulusa sesleniş konuşmasında 32 yıl önce Ukrayna Devlet Egemenlik Bildirgesi’nin onaylandığını hatırlatan Zelenski, “Uzun yıllar sonra halkımızın bağımsız yaşama hakkını teyit eden ilk belgeydi; bağımsız ve demokratik bir şekilde. Rusya’nın hiçbir füze ve topunun birliğimizi bozmayı ve bizi yolumuzdan döndürmeyi başaramayacağı açıktır. Ukrayna birliğinin yalanlar veya yıldırma, sahte bilgi veya komplo teorileriyle bozulamayacağı da aynı derecede açık olmalıdır” dedi.

Mariupol’de dram sürüyor
Rusya’nın işgali sonrasında en büyük yıkımın yaşandı, bir zamanların şirin bir sahil kasabası olan ve kültürel aktivitelerle tanınan Mariupol tamamen harabeye döndü.

The Sun gazetesi muhabiri Elsa Buchanan, harap olmuş şehirde yürürken yerde ceset parçaları, insan kemikleri ve cesetler bulunduğunu vurguladı. Mariupol sakinleri, plastik kovalarda su taşıyabilmek için saatlerce güneşin altında beklediğini aktaran Buchanan, halk arasında temiz suya ulaşamayan binlerce kişi olduğunu ve bu insanların kanalizasyondan su içmeye zorlandığını söyledi. Buchanan, suya ulaşmada sıkıntı yaşayan halkın kıyafetlerini yıkamak için sokaklarda biriken sulardan yararlandığını da aktardı.

İngiliz The Sun gazetesi, cesetlerin artık mezarlara gömülmek yerine çöp yığınlarında çürümeye bırakıldığını da yazdı.