Savaştan kaçanlara yaptırım geliyor

Savaştan kaçanlara yaptırım geliyor
Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyacheslav Volodin, Ukrayna’da savaşın başladığı şubat ayından bu yana ülkeyi terk edenlere daha yüksek vergi uygulanmasını öngören bir yasa hazırladığı içinde olduklarını...

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyacheslav Volodin, Ukrayna’da savaşın başladığı şubat ayından bu yana ülkeyi terk edenlere daha yüksek vergi uygulanmasını öngören bir yasa hazırladığı içinde olduklarını belirtti.

Sosyal medyadan paylaştığı mesajda “Neden kaçtıkları tamamen anlaşılabilir” diyen Volodin, “Hata yaptıklarını anlayanlar çoktan geri döndü. Geri kalanlar ise şunu anlamalı: Toplumun büyük çoğunluğu onların eylemlerini desteklemiyor ve ülkelerine, akrabalarına ve arkadaşlarına ihanet ettiklerine inanıyor” diye yazdı.

Bu nedenle Rusya Federasyonu’nu terk edenlere yönelik ayrıcalıkları iptal etmek ve onlar için yükseltilmiş bir vergi oranı getirmenin doğru olduğunu ifade eden Duna Başkanı bu amaçla yasalarda uygun değişiklikler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Dijital Kalkınma Bakanı Maksut Çadayev’in “Toplamda 100 bin kadar bilgi teknolojileri uzmanı yurt dışında” açıklaması, yüksek nitelikli ve uzun vadeli personel gerektiren yüksek teknoloji sektöründe iş gücü açığı yaratabilecek beyin göçü endişelerini artırmıştı.