Savaştan kaçtılar, depremde öldüler

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 27, 2023 / 12:19

Ukrayna’daki savaştan kaçıp, Türkiye’ye sığınan Yulia Petrov (46) ile 2 çocuğu, ilk depremde Hatay’da enkaz altında kalıp, yaşamını yitirdi. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Maalesef 6 Ukrayna vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 kişiye hala daha ulaşamıyoruz” dedi.

Yulia Petrov, 24 Şubat 2022’de başlayan Ukrayna-Rusya savaşının ardından çocukları Zakhar (10) ve Matvii (5) ile kaçıp, Türkiye’ye sığındı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde asker olan eşini bırakan Petrov, 2 çocuğu ile Antakya’da bir yakınının yanına yerleşti. 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde, Petrov ile çocuklarının kaldığı bina da yıkıldı. Petrov ile 2 çocuğu, enkaz altında kaldı.

Savaş sırasında yaralanıp, ülkesinde tedavi gören Petrov’un eşi ise ailesinden haber almayınca Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği ile iletişime geçti. Eşi ile çocuklarının enkazda olduğunu öğrenen baba, Türkiye’ye geleceği gün, acı haberi aldı. Petrov ile çocuklarının 14 Şubat’ta enkazdan cansız bedenleri çıkarılıp, Ukrayna’ya gönderildi.

Büyükelçi Bodnar, “Maalesef savaştan kaçıp, Türkiye’ye sığınan, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Elbette elçilik olarak deprem bölgesinden vatandaşlarımızın tahliyesi için seferber olduk. Ama elbette en belirgin destek arama-kurtarma ekibinden geldi. Birçok binada çalışma yaptılar. Maalesef 6 Ukrayna vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 kişiye hala daha ulaşamıyoruz” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top