Savcı, ‘Kadir gecesinde rakılı fotoğraf’ için tutuklama istedi, mahkeme ‘adli kontrol ile’ serbest bıraktı

Savcı, ‘Kadir gecesinde rakılı fotoğraf’ için tutuklama istedi, mahkeme ‘adli kontrol ile’ serbest bıraktı
Kadir gecesi, kişisel sosyal medya hesabından ‘Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin’ notuyla içki masası fotoğrafı paylaştığı için işinden olan ve hakkında soruşturma başlatılan Pegasus çalışanı O.T. ifade vermeye gittiği...

Kadir gecesi, kişisel sosyal medya hesabından ‘Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin’ notuyla içki masası fotoğrafı paylaştığı için işinden olan ve hakkında soruşturma başlatılan Pegasus çalışanı O.T. ifade vermeye gittiği savcılık tarafından tutuklamaya sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan O.T. ifadesinde, “İşimi kaybettim. Halen korkuyorum ve tanımadığım telefonlara cevap veremiyorum” dedi.

Fotoğrafın paylaşılmasının hemen ardından Anadolu başsavcılığı O.T. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama‘ suçundan soruşturma başlatmıştı. Pegasus da kabin memuru çalışanının işine son vermişti.

Hakkında soruşturma başlatılan O.T. dün güvenlik şubeye giderek ifade verdi. İfadesinde şunları söyledi: “Mekandan ayrıldıktan sonra saat 04:00 sıralarında mekanda bulunan arkadaşlarımın ısrarla aramasıyla paylaşımın çeşitli mecralarda dolaştığını ve ifşa edildiğini öğrendim. Bana yönelik çok sayıda tehdit içerikli mesajın atılmış olduğunu da görünce hesabımı kapattım. Pegasus Etik Kurulu tarafından çağrıldım ve durumu onlara anlattım. Süresiz izne çıkarıldığım bana tebliğ edildi. İkametime geçtiğimde tekrar arandım ve istifa etmem istendi. Evden çıkamadığımı söylemem üzerine işten çıkarıldım.”