SAVCILIK, ANKAPARK İÇİN HAREKETE GEÇTİ: Gökçek dönemi yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebi

SAVCILIK, ANKAPARK İÇİN HAREKETE GEÇTİ: Gökçek dönemi yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebi
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) 801 milyon dolara mal olan batık Ankapark için savcılık harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, devam eden bir soruşturma kapsamında Ankapark'ta mal alımlarını konu alan 2013 yılındaki...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) 801 milyon dolara mal olan batık Ankapark için savcılık harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, devam eden bir soruşturma kapsamında Ankapark'ta mal alımlarını konu alan 2013 yılındaki altı ihale hakkında belediyeden bilgi istedi. Ayrıca ihale işlemlerine imza atan üç yetkili ile bu ihaleleri kazanan üç firmadan beş kişiyle ilgili bilgi talep edildi.   

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, üç gün önce ABB'ye yazı yazarak, ''devam eden bir soruşturma kapsamında'' Ankapark'taki oyuncak ve mal alımlarını konu alan 2013 yılındaki altı ihale işlemine ilişkin bilgi istedi.  Bu çerçevede ihale işlemlerine imza atan bir eski genel müdür ve iki yardımcı ile ihaleyi aldığı tespit edilen üç firmada görevli beş yetkilinin kimlik bilgileri ve açık adresleri talep edildi.

Gökçek dönemi hakkında "suç işlemek için teşekkül kurmak" suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen yolsuzluk dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için cumhuriyet başsavcılığına başvurulacağı da öğrenildi.