Savcının istifası Halkbank hisselerine yaradı

Savcının istifası Halkbank hisselerine yaradı
ABD’de Halkbank davasının savcısı Geoffrey Berman’ın Başkan Trump tarafından görevden alınması ve sonrasında Berman’ın istifa etmesiyle Halkbank hisselerinde yükseliş yaşandı. Bankanın hisseleri ve dolar cinsi tahvilleri,...

ABD’de Halkbank davasının savcısı Geoffrey Berman’ın Başkan Trump tarafından görevden alınması ve sonrasında Berman’ın istifa etmesiyle Halkbank hisselerinde yükseliş yaşandı. Bankanın hisseleri ve dolar cinsi tahvilleri, ABD’de görülen Halkbank davasının savcısı Berman’ın görevden ayrılması, banka için olumlu algılanınca sert yükselişle haftaya başlangıç yaptı. Halkbank hisseleri %9’a kadar yükseldikten sonra saat 13:35’te %6.71 yükselişle 6.52 liradan işlem gördü.
Halkbank’ın 2021 Temmuz vadeli dolar cinsi tahvillerinin fiyatı da savcının görevden ayrılmasının ardından 3 ayın en sert yükselişini kaydetti. Bir bankacılık analisti, piyasanın görevden almayı Halkbank açısından olumlu algıladığını ifade ederek, “Piyasa biraz iyimser olmak istiyor, görevden almayı da Halkbank’a yönelik pozitif algıyla fiyatladı” diye konuştu.