Sayan ailesine yeni görev

Sayan ailesine yeni görev
AK Partili eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak Dışişleri Bakanlığı’ndaki Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne atandı. Koytak, daha önce de Kuveyt büyükelçisi...

AK Partili eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak Dışişleri Bakanlığı’ndaki Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne atandı. Koytak, daha önce de Kuveyt büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Büyükelçi atama kararları Resmi Gazete’de dün yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre, 6 büyükelçiliğin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı’nda açıkta bulunan 4 üst düzey pozisyona da atama yapıldı. Türkiye’nin; Gana Büyükelçisi Özlem Gülsün Ergün Ulueren, İran Büyükelçisi Derya Örs, Angola Büyükelçisi Alp Ay, Etiyopya Büyükelçisi Yaprak Alp, Portekiz Büyükelçisi Lale Ülker ve Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Ümit Yalçın merkeze alındı.

Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Güngör Akra Gana Büyükelçisi, Hicabi Kırlangıç Tahran Büyükelçisi, Ufuk Ekici Angola Büyükelçisi, Kuzeydoğu Akdeniz Genel Müdür Yardımcısı Berk Baran Etiyopya Büyükelçisi, Enformasyon Genel Müdürü Murat Karagöz Lizbon Büyükelçisi, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Kapucu Astana Büyükelçisi, Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Özel Müşaviri Osman Koray Ertaş Londra Büyükelçisi oldu.

Dışişleri Bakanlığı’nda atamalar sonrasında boşalan Protokol Genel Müdürlüğü’ne Ahmet Cemil Miroğlu, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Ayşe Hilal Sayan Koytak ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na da Mehmet Vakur Erkul atandı.