Saygı Öztürk: Özdağ partisine Sinan Oğan'la yolların ayrılabileceğini söyledi

Saygı Öztürk: Özdağ partisine Sinan Oğan'la yolların ayrılabileceğini söyledi
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Ata İttifakı bileşenleri Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda aday gösterilen Sinan Oğan'ın yollarının ayrılabileceğini yazdı.Öztürk, Özdağ'ın...

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Ata İttifakı bileşenleri Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda aday gösterilen Sinan Oğan'ın yollarının ayrılabileceğini yazdı.

Öztürk, Özdağ'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla, Sinan Oğan'ın ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ayrı şekilde görüşmesine dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Sinan Oğan ile Ümit Özdağ sabah kahvaltısını birlikte yapmıştı. Oğan, İstanbul'a gideceğinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceğinden, bir gün önce bir bakanın kendisine yaptığı öneriden hiç söz etmedi. Ne zamana kadar? Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu saraya gidene kadar.

Oğan, Ümit Özdağ'ı telefonla arayıp Cumhurbaşkanı'nın kendisiyle görüşmek istediğini bildirdiğinde, Özdağ “Görüşebilirsiniz” dedi. Kahvaltıda, Oğan'ın bakanla yaptığı görüşmeden hiç söz etmemesi, sanki tesadüfen İstanbul'a gitmiş, Cumhurbaşkanı orada bulunduğu saatte aramış gibi bir hava doğurdu. Oğan, Cumhurbaşkanı'yla yaptığı görüşmeden sonra dün Özdağ'la bir araya geldi. Cumhurbaşkanı'nın kendilerini desteklemesini istediğini, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un bugün-yarın Özdağ'ı ve kendisini ziyaret edeceğini belirtti.

Ümit Özdağ, partisinin genel idare kurulu toplantısında, Sinan Oğan'la yollarının ayrılabileceğini, ancak iletişimin devam edeceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı kişilerin devreye girmesiyle “zorlamayla görüştüğünü”, kazanacak bir durum görmediği için Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini anlattı. Kılıçdaroğlu, desteklemeleri karşılığında herhangi bir vaatte de bulunmadı"

Yazının tamamı için tıklayın