Saygısızlığa ‘Öcalan’ perdesi, Bahçeli Karadağlı’yı tebrik etti

Saygısızlığa ‘Öcalan’ perdesi, Bahçeli Karadağlı’yı tebrik etti
Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan Nihal Yalçın’a ödül vermek için sahneye çıkan ancak Yalçın’ın konuşmasını bitirmeden ödülü eline tutuşturan, arkasında yaptığı...

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan Nihal Yalçın’a ödül vermek için sahneye çıkan ancak Yalçın’ın konuşmasını bitirmeden ödülü eline tutuşturan, arkasında yaptığı mimikleriyle tepki çeken oyuncu Tamer Karadağlı, iki ayrı açıklama ile kendisini savunmaya çalıştı. Karadağlı, çirkin hareketine yönelik tepkiler karşısında siyasi kılıfla mazeret uydurmaya çalıştı.
Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a röportaj veren Karadağlı, “Ben her ne kadar yurt dışında büyümüş olsam da yaşım ilerledikçe milliyetçi bir insan oldum” dedi. 
YALÇIN’I HDP VE CHP ÜZERİNDEN HEDEF ALDI
TV 8’de yayınlanan bir programa telefonla bağlanarak ikinci bir açıklama yapan Karadağlı, bu sefer HDP ve CHP’li siyasetçiler üzerinden Nihal Yalçın’ı hedef aldı. Karadağlı’nın ifadeleri şöyle oldu:
“Linç kampanyası başlayınca bir gün bekledim. Sonra aldı başını gitti. Pervin Buldan sahip çıktı. Demek ki kendisine başka sahip çıkanlar var. Ben sadece sanatsal açıdan bakıyorum, politik açıdan değerlendirmedim.
‘Son kez tweet atacak olsan ne yazarsın?’ diye sormuşlar. Hanımefendi “Selahattin Demirtaş’a özgürlük” yazmış. Demirtaş ne dedi? ‘Öcalan’ın heykelini dikeceğiz’ dedi. Hanımefendi bunu mu savunuyor?
Bir anda böyle HDP milletvekilleri sahip çıktı. Buldan, Kaftancıoğlu ona sahip çıkıyor. Benim duruşum da belli olan bir duruş. PKK’nın terör örgütü olduğuna inanan insanım. Onlara sormak lazım, ‘Öcalan’ın terörist başı olduğunu söyleyebiliyor musunuz’ diye.”
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Öcalan göndermesiyle yaptığı savunma üzerine Karadağlı’ya, “Sorununun cevabı evet de konuyla alakasını anlamış değilim. Ezber cümlelere sığınarak kitle toplamaya çalışan ‘korkak erkek’ sendromu. Duruşunu bilmem ama zeka seviyesini belli etti böylelikle” paylaşımını yaptı.
BAHÇELİ TEBRİK ETTİ
Milliyetçi Hareket Partisi Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, tiyatro oyuncusu Tamer Karadağ’a telefon ederek destek mesajını ilettiğini duyurdu.