Sayı değil hepsi bir can: Bir günde 1154 kişi!

Sayı değil hepsi bir can: Bir günde 1154 kişi!
Kahramanmaraş depremlerinin yarası sarılmaya çalışılırken önceki akşam Hatay’da üç dakika arayla meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler vatandaşların ağır yaşam koşullarını biraz daha zorlaştırdı, endişeleri...

Kahramanmaraş depremlerinin yarası sarılmaya çalışılırken önceki akşam Hatay’da üç dakika arayla meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler vatandaşların ağır yaşam koşullarını biraz daha zorlaştırdı, endişeleri artırdı. Depremlerden etkilenen illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken hayatını kaybedenlerin sayısı da artıyor. Yakınları enkaz altında olan vatandaşlar, enkazların başından ayrılmıyor. Önceki gün 41 bin 156 olarak açıklanan ölüm sayısı dün 42 bin 310’a yükseldi. Hatay depreminde yaşamını yitirenlerin sayısı da 6 olarak açıklandı, 18’i ağır 562 yaralı var. Hasarlı binaların yıkıldığı Hatay’da enkaz altında kalan 3 kişinin hasarlı binaya eşyalarını almak için girdiği belirtildi.

“HERKES BİR DERS ÇIKARSIN”
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, bölgede 7 bin 184 artçı depremin gerçekleştiğini, 448 bin 18 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu. Tatar, “Bu depremler hiçbir hatayı affetmemiş durumda. Herkesin bir ders çıkarması gereken depremlerle karşı karşıyayız” dedi. Tatar, Hatay Defne’de meydana gelen depremin Antakya Fay Zonu’ndan kaynaklandığını söyledi.