Sayın Fahrettin Koca’nın Dikkatine…

Yaşadığım şahsi sorundan yola çıkarak, 112 Acil Çağrı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü arasındaki vatandaşı mağdur eden bir durumu gündeme getirmek istiyorum…

22 Ocak Cumartesi günü kız kardeşimin testi pozitif çıktı… Bunun üzerine 85 yaşındaki annemizin son günlerdeki rahatsızlığını göz önüne alarak, “Test yaptıralım, içimiz rahat olsun.” dedik. 112’yi aradık ve kendilerine durumu anlattık. Annemizin kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek evde test talebimizi ilettik.

Telefona çıkan görevli, 48 saat içinde aranacağımızı söyledi… 48 içinde aranmayınca biz tekrar aradık… “Biz İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne iletiyoruz. Pazartesi günü kendilerini arayabilirsiniz.” dediler.

Pazartesi günü, yaşadığım yer itibariyle Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü aradım… Telefona çıkan kişi bana “112, annenizi alıp teste götürseymiş.” dedi. Durumu izah ettim “Sizi arayacaklar.” deyip telefonu kapattı. Elbette kimse bizi aramadı.

Devam eden günlerde İlçe Sağlık, İl Sağlık Müdürlüğü’nü aradım ama telefonlarımı açan olmadı (telefon kayıtlarım mevcut). 184’ü aradım uzun bir süre hatta beklememe rağmen açan olmadı… Sabırla sürdürdüğüm telefon trafiğinden maalesef ki sonuç alamadım.

Sağlık çalışanlarımızın yoğun emek harcadığının farkındayım ama bu şekilde olmamalı…

Covid’le ilgili bir sistem kurulmuşsa sorumlular üstüne düşeni yapmalı. Bugüne kadar annemizle ilgili devletten en ufak bir destek talebinde dahi bulunmadık. Bir test talebimize karşılık yaşadığımız bu süreç hakikaten çok üzücü…

Umarım bu sebeple birimler arasındaki iletişimsizlik ve ilgisizlik çözülür.

Fahrettin Bey, değinmek istediğim bir başka husus da devlet hastanelerinde yapılan Covid testlerindeki farklı uygulamalar… Bazı hastalardan sadece ağızdan sürüntü alınırken, bazılarından ağız ve burun olarak alınıyor olması. Bu durum, vatandaşın kafasında da soru işaretleri bırakıyor. Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirilirseniz çok makbule geçecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Baykal Arşivi