SBK’nın iddialarına 3 gazeteciden yanıt

SBK’nın iddialarına 3 gazeteciden yanıt
"Kara para aklama" ve "dolandırıcılık" suçlarından ABD'de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın gazetecilerle özel ilişkiler kurduğu, para ve hediye gönderdiği gibi bazı iddiaların yer aldığı bir liste olduğu sosyal medyada...

"Kara para aklama" ve "dolandırıcılık" suçlarından ABD'de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın gazetecilerle özel ilişkiler kurduğu, para ve hediye gönderdiği gibi bazı iddiaların yer aldığı bir liste olduğu sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Listenin, “Basın, yargı, askeriye, avukat, istihbarat, emniyet, iş ilişkileri, Paramount otelde kalan kişiler, ziyaret edenler, para ödenenler ve hediye gönderilenler” diye başlıklar halinde olduğu öne sürüldü.

Kaynağı bilinmeyen listede adı geçen gazeteci kökenli TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, gazeteciler Dinçer Gökçe ve Mehmet Akif Ersoy, iddialara yanıt verdi. Şık, açıklamasında özetle şunları kaydetti:

BURADAN BANA ÇAMUR BULAŞMAZ
"Korkmaz’la yalısında bir kez yüz yüze, kendisiyle ilgili yazıyı kaleme aldığım sırada ve hakkında soruşturma başlatıldığı dönemde ve yurt dışına kaçtıktan sonra telefonla iletişimimiz oldu. Korkmaz ile temaslarımın hiçbiri gazetecilik faaliyetini aşmadı. Aksi de olamaz. Kendi ahlaksızlıklarını bir başkasının haysiyeti üzerinden aklamaya çalışıp pusuda bekleyen çakallara diyeceğim o ki buradan bana çamur bulaşmaz size de ekmek çıkmaz."

GÖKÇE: 3 ÖĞRENCİYE BURS TEMİN EDİLDİ
Gazeteci Dinçer Gökçe, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Köy çocuğu olarak zor şartlarda okudum. Bu zorluğu aşma ışığını gördüğüm 15/20 öğrenci için her yıl yakın akrabalarım ve çevremden burs temin ediyorum… İtibar suikasti yapılan ‘operasyonel’ listeler bu yöndeki çabamı elbette etkilemez" ifadelerini kullandı.

Paylaşımında banka dekontlarına da yer veren Gökçe, şunları söyledi: "Karanlık hesapları dikkate aldığım da yok. Ancak bana güvenen insanların bilmesi gerektiği için bu açıklamayı yapıyorum. Bir avukat arkadaşım aracılığı ile 2’si kadın 3 öğrenciye SBK Eğitim Vakfı’ndan burs temin edildi. Aylık tutar 200/250 TL. Kayseri, Muş ve Ardahanlı çocukların hesaplarına yatırıldı."

ERSOY: SBK'YI TANIMIYORUM
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Nesebi gayri sahih bir liste yayınlanmış, ciddiye almadığım için bir söz söyleme ihtiyacı hissetmedim. Ancak meslektaşlarım ve dostlarımın araması üzerine yazıyorum SBK’yı tanımıyorum, doğrudan/dolaylı hiçbir iletişimim olmadı. Bunun dışında ve ötesinde bir iddia varsa iftiradır" ifadelerini kullandı.