Scholz: Türkiye'ye yönelik bir ambargo yok

Scholz: Türkiye'ye yönelik bir ambargo yok
Almanya Başbakanı Scholz, İsveç ve Finlandiya ile NATO'da varılan uzlaşma sonrası Türkiye'ye yönelik silah ihracat kısıtlamalarının kaldırılıp kaldırılmayacağıyla ilgili bir soruya "Ortada bir ambargo yok" yanıtı verdi.Almanya...

Almanya Başbakanı Scholz, İsveç ve Finlandiya ile NATO'da varılan uzlaşma sonrası Türkiye'ye yönelik silah ihracat kısıtlamalarının kaldırılıp kaldırılmayacağıyla ilgili bir soruya "Ortada bir ambargo yok" yanıtı verdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye ile varılan uzlaşmanın ardından İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyeliği yolu açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. "Her iki ülke de İttifakımız'a çok uygun" diyen Scholz, Almanya'nın özellikle de Doğu Avrupalı partnerlerin güvenliği için üzerine düşen katkıyı sağlayacağını vurguladı.

Scholz, Türkiye'nin iki ülkenin üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından Almanya'nın Türkiye'ye uyguladığı silah ihracat kısıtlamalarını kaldırıp kaldırmayacağı şeklindeki soruya ise, "Ortada bir ambargo yok" yanıtını verdi. Almanya, Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği askeri operasyonların ardından 2019 yılında "Suriye'de kullanılabilecek türden" silahların ihracatına izin vermeyeceğini açıklamıştı.

BAERBOCK: NATO DAHA DA GÜÇLENECEK
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da İsveç ve Finlandiya konusunda varılan uzlaşmadan memnuniyetini dile getirerek, iki ülkenin üyeliklerinin NATO'yu güçlendireceğini söyledi. NATO'da ayrılık yaratmanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hedeflerinden biri olduğunu belirten Baerbock, uzlaşmanın kendisini özellikle de bu açıdan rahatlattığını kaydetti.