Seçilirsem Çankaya’yı kullanacağım

Seçilirsem Çankaya’yı kullanacağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmen Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklamadı, hala 6’lı masada adaya karar verileceğini söylüyor ama artık fiilen aday gibi konuşuyor, vaatlerde bulunuyor, halkın nabzını tutuyor.Son...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmen Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklamadı, hala 6’lı masada adaya karar verileceğini söylüyor ama artık fiilen aday gibi konuşuyor, vaatlerde bulunuyor, halkın nabzını tutuyor.

Son olarak Halk TV’den İpek Özbey’e verdiği röportajda da adaylıkla ilgili artık klasik hale gelen açıklamalarını yaptı, 6 siyasi parti liderinin adayı birlikte belirleyeceğini söyledi ama sorulardan birisine verdiği yanıt süreci kafasında netleştirdiğinin işareti gibiydi.

Kılıçdaroğlu, “Diyelim Cumhurbaşkanı oldunuz, sarayda mı kalacaksınız” soruna, “Hayır Çankaya’da kalacağım” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu Beştepe’nin bir eğitim kurumuna tahsis edileceğine ilişkin CHP görüşünü de tekrarladı ama bu defa bir ekleme yaparak.

Eğer iktidar değişir ve Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa Beştepe’nin bir bölümünde israf müzesi açılacağını açıkladı CHP lideri, o müzede ne sergilenecek sorusunu da, “O kadar büyük israf var ki, hepsinin belgesi sergilenecek. Devleti yönetenin israftan kaçınması lazım. Bir de kendilerine dindar diyorlar” sözleriyle yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, haklarında beraat kararı verilen ya da kovuşturmaya gerek duyulmayan KHK’lıları işlerine derhal iade edeceklerini açıklamıştı, Erdoğan bu açıklamaya, “Yetkin yok, milleti aldatıyorsun” diye tepki göstermişti. CHP lideri vaadinin idari yetki içinde olduğunu tekrarladı, “Erdoğan ne dediğini bilmiyor. Bizim söylediğimiz KHK ile görevine son verilen barış akademisyenlerini görevine iade edeceğiz. İkincisi; herhangi bir nedenle KHK ile görevine son verilip, savcılığın takipsizlik verdiği kişileri göreve iade edeceğiz. Üçüncüsü yargılanmış, beraat etmiş, göreve iade edeceğiz” dedi.

Altılı masanın Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi görerek bir araya geldiğini söyleyen CHP Genel Başkanı, “Sorunları parti ayrımı yapmadan çözmez istiyoruz” dedi ama demokrasi ve liyakat başlığına verdikleri önemi anlatırken çok daha netti, “Demokrasi konusunda, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunda mesela, tek bir parti gibi hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye yeniden inşa edilir, demokrasi, medya özgürlüğü, yargı bağımsızlığı gelir, kuvvetler ayrılığı oturur, o zaman her parti kendi olarak hareket eder, ama önce Türkiye'nin düzlüğe çıkması lazım” dedi.