Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

SEÇİM GELİŞMELERİ VE FUTBOL

Geçen ay Galatasaray’lı iş adamlarının verdiği iftar programında seçimi ve seçimdeki olası adayları konuştuk, derinlemesine tartıştık.

Davette Galatasaray kongre üyeleri, basın mensupları GSİAD üyeleri ve iş adamları vardı.

Ortak görüş mevcut Burak Elmas yönetiminin Galatasaray’a idari ve sportif açıdan büyük zararlar verdiği, mali anlamda katkı sunamadığı ve devam etmemesi yönündeydi.

Ancak mevcut adayların da Galatasaray için uygun adaylar olup olmadığı, Galatasaray’ın ihtiyacı olan dinamiklere sahip olup olmadıkları derinlemesine tartışıldı.

Ne Metin Öztürk ne de Eşref Hamamcıoğlu’na güvenoyu çıkmadı.

Daha güçlü bir Başkan adayına ihtiyaç olduğu kanaati hakimdi.

Ahmet Yüce ve Dursun Özbek isimleri en çok öne çıkan isimlerdi.

Ahmet Yüce ile bu konuda görüşüldüğü ancak Yüce’nin yoğun iş temposu ve yurt dışı seyehatleri sebebi ile başkanlığa sıcak bakmadığı, Dursun Özbek’in ise yaşı itibari ile belki de son kez gireceği bir yarışı kaybetmek istemediği için adaylığı düşünmediği ifade edildi.

Son gelişmeler bu seyirde iken dün akşam birdendire Dursun Özbek’in aday olacağı haberleri yayılmaya başladı.

İki adayın Dursun Özbek lehine çekildiği, Özbek’in tek aday olarak seçime gireceği, Hamamcıoğlu ve Öztürk’ün Dursun Özbek’in listesinde yer alacağı yönünde haberler son dakika olarak geçti.

Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu resmi Twitter hesaplarından bu haberleri yalanlasa da Galatasaray’lı basın mensubu ve Genel Kurul üyesi Fatih Altaylı; “Metin Öztürk 2. Başkanlık şartı ile çekilmeyi kabul etmiş. Eşref Hamamcıoğlu’na da çekilmesi telkin ediliyor. Kabul ederse tek aday Dursun Özbek’le Galatasaray seçime gidecek.” Şekinde bir tweet attı.

Daha sonra; “Dursun Özbek Eşref Hamamcıoğlu’nun “ben çekilmem. Sen de git yarışalım” demesi üzerine aday olmaktan vazgeçtiğini bu sabah çevresi ile paylaşmış.” Şeklinde 2. Tweetini paylaştı.

Dursun Özbek’in tek aday olarak seçime girme isteği ve hamlesi Eşref Hamamcıoğlu’nun kesin ve net karşı duruşu sebebi ile hayata geçmedi.
Seçim yarışında yeni gelişmeler ve sürprizler yaşanacak gibi gözüküyor!

TORRENT’İN ANLAMSIZLIĞI

Sezonun son iç saha maçına taraftarlar yoğun bir ilgi gösterdi.

Yaşanan kabus gibi sezona ve kaosa rağmen NEF Arena’yı tıklım tıklım dolduran taraftarlar Balotelli’nin mükemmel frikik golüne ve son iç saha galibiyetine şahitlik ederken, bu stadyumda son defa Galatasaray forması giyecek olan Erick Pulgar’ı, Babel’i, Sofiane Feghouli’yi ve Halil Dervişoğlu’nu izleme fırsatını yakaladı.

Taraftarlar için anlamlı olsa da ligde hiçbir iddiası bulunmayan Galatasaray için anlamsız tercihlerdi!

Domenec Torrent Galatasaray’ın geleceğinde var olabilcek tüm oyunculara sırtını bir kez daha dönmüş, kabus gibi geçen sezona ve kendi kariyerine yeni bir anlamsızlık yüklemişti!

Zaten en büyük anlamsızlık onun göreve getirilmesiydi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi