Burası terörist yetiştiriyor

Burası terörist yetiştiriyor
Partisinin İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’na hapis cezalarının onanmasının ardından dayanışma için İstanbul’a giden CHP lideri sabah toplanan olağanüstü MYK sonrası günlük programında yer almamasına rağmen...

Partisinin İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’na hapis cezalarının onanmasının ardından dayanışma için İstanbul’a giden CHP lideri sabah toplanan olağanüstü MYK sonrası günlük programında yer almamasına rağmen SADAT’ın kentteki binasının önüne gitti.

Kılıçdaroğlu, kendisi ve vekillerine kapıyı kapatan SADAT’ın önünde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı, emekli general Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi’nin (SADAT) önünde konuşan Kılıçdaroğlu, “Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu SADAT ve Saray’dır” dedi.

“Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir” diyen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan’ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuyonunun; gayri nizami harp eğitim var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, suikast ve tetiş… Tetişin bugünkü diliyle Arapça terör olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör. Burası terörist yetiştiren bir kurumdur.

BİZ KUVAYİ MİLLİYECİ’YİZ TETİKÇİLERDE KORKACAK KİŞİLER DEĞİLİZ

Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, Biz Kuvayi Milliyeci’yiz. Biz SADAT’çılardan, tetikçilerden korkacak kişiler değiliz. Korkanlar kapılarını açmayanlardır. Buraya geldik, kendilerinden bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları kurtarmaz. Sağlıklı, tutarlı bir şekilde size soru sormak istiyoruz, kim size destek veriyor, kaynaklarınız nedir, kaç kişiyi sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, bunları öğrenmek istedik ama kapılarını korkudan kapattılar. Ama korkunun ecele faydası yok! Türkiye’de hiç kimse unutmasın bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var.”

ERDOĞAN’A SADAT UYARISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da CHP milletvekilleri ile birlikte gayrınizami harp eğitimi veren Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT) Beylikdüzü'ndeki genel müdürlük binasına gitmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimler öncesinde "zulmü artırma niyetinde olmak"la suçlayan Kılıçdaroğlu, "SADAT'tan da medet umuyorsan bil ki her türlü pisliğe karışmış bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz" ifadelerini kullandı.

ÖYLE HEVESLERE GİRİŞME

Daha önce siyasi cinayetler ve karanlık odaklar konusunda yaptığı uyarıları hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hangi maşalar kullanılacak bu karanlık işlerde? Kimler hangi hedefler için devreye girecek? Her türlü kaostan SADAT gibi paramiliter danışmanlar sorumlu tutulur. Bil. Öyle heveslere girişme" uyarısı yaptı.