SEÇİM KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK ‘DEMOKRASİ’ İÇİN

SEÇİM KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK ‘DEMOKRASİ’ İÇİN
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’nda soruları yanıtladı, seçim yasasındaki değişikliği Ak Partiye yarar diye bakmadıklarını söyledi. Gül “Seçim mevzuatı da dahil olmak üzere tüm yaklaşımlara,...

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’nda soruları yanıtladı, seçim yasasındaki değişikliği Ak Partiye yarar diye bakmadıklarını söyledi. Gül “Seçim mevzuatı da dahil olmak üzere tüm yaklaşımlara, ‘AK Parti’ye nasıl yarar’ değil, ‘Ülke demokrasisine, hukukun üstünlüğüne nasıl katkı da bulunur, milletin iradesini daha da nasıl zenginleştirir’ hep bu açıdan baktık bakmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Hükümetin gündemindeki bir diğer önemli hazırlık da barolara ilişkin. Gül bu konudaki tartışmaların 50 yıllık mazisi olduğunu söyledi, çoklu baro için taslaklar hazırlandığını belirtti. Abdülhamit Gül, “Bir siyasi parti değil, bir meslek örgütü, bir meslek dayanışmasının merkezi olması, herkesin ortak beklentisidir. Dolayısıyla bu anlamda ‘en doğrusu nedir’ de doğal olarak her zaman gündemde olmuştur. Burada asıl olan baro, savunma, yargının kurucu unsurudur. Yani avukatların bir meslek örgütüdür. Savunmayı, yargının kurucu unsuru olan savunmanın renklendirilmesi, bu anlamda farklı bir ideolojik birtakım barajlara hapsedilmesi anlamındaki çalışmaların yargıya çok katkı yapmayacağına inanıyorum. Çoğulcu katılımcı bu anlamda herkesin orada var olabileceği bir yapı, kendini temsil edebileceği bir yapı, meslek örgütlenmesi anlamında önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
ADLİ SÜRELER VE DAVALAR BAŞLIYOR
Gül, Kovid-19 nedeniyle durdurulan yargısal süreçin ve duruşmaların ne zaman başlayacağı, yargıda normalleşme adımları için hazırlıklar ve takvimin nasıl işleyeceğine ilişkin soru üzerine, “Tüm bu tedbirleri almak adına yargıda da süreler durduruldu Cumhurbaşkanımız tarafından 15 Haziran’a kadar. Durdurulan süreler tekrar başlayacak yarın(bugün)” dedi.