Seçim kararı 10 Mart’ta

Seçim kararı 10 Mart’ta
Bursa’da gençlerle buluştuğu “İlk Oyum AK Parti’ye, İlk Oyum Erdoğan’a” programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim konusunda birilerinin hedef saptırmaya gayret ettiğini savundu. “Bu bir erken seçim falan değil,...

Bursa’da gençlerle buluştuğu “İlk Oyum AK Parti’ye, İlk Oyum Erdoğan’a” programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim konusunda birilerinin hedef saptırmaya gayret ettiğini savundu. “Bu bir erken seçim falan değil, seçimi öne almak" dedi.

Yapılan bu açıklamasını yapan Erdoğan, şunları söyledi: “Cumhur İttifakı olarak da Devlet Bey’le bu görüşmelerimizi yaparak dedik ki ‘Zaman kaybına tahammül yok. Bunun için öyle incelemeler yaptık ki herkesin yaz tatiliyle ilgili durumlarını tutun, Karadeniz’de çay, fındık vesaire bütün bunların gidişlerini tutun bütün değerlendirmeleri yaparak herhangi bir sıkıntıya, KPSS vesaire… Bütün bu ayrıntıları masaya yatırdık ve adımı da buna göre atalım dedik. Resmi olarak cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. O da biliyorsunuz 10 Mart’ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de kim değerlendirecek? Yüksek Seçim Kurulu ama biz kararımızı inşallah Mart ayının 10’unda açıklayacağız.”