Seçimden önce Yeni Hal Yasası vaadi vardı ama

Seçimden önce Yeni Hal Yasası vaadi vardı ama
Seçimlerden önce sıklıkla gündeme gelen ve yasayla birlikte komisyonculuğun ve stokçuluğun tarihe karışacağı söylenen ‘Yeni Hal Yasası’ seçimin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala yasalaşmadı. O dönem yükselen gıda...

Seçimlerden önce sıklıkla gündeme gelen ve yasayla birlikte komisyonculuğun ve stokçuluğun tarihe karışacağı söylenen ‘Yeni Hal Yasası’ seçimin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala yasalaşmadı. O dönem yükselen gıda fiyatlarının aşağı çekilmesi amacıyla devlet tarafından İstanbul ve Ankara’da tanzim satış noktaları açılmıştı.
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, hal yasası hakkında yaptığı açıklamada “ İnşallah komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst düzeye çıkacak, ve yeni haller, yeni satış alanları, üretici ve üretici örgütlerinin satış imkanlarının artırılması sağlanacak. Türkiye´de bu ekosistemin kurulması sadece enflasyon açısından değil, aynı zamanda gıda ürünlerine çok daha makul fiyatlarla erişilmesi açısından da önemli. Burada bu yasal düzenlemenin yanında belki dünyada örneği olmayacak bir modeli çalışıyoruz. Çok başarılı bir modelle; tarladan çatala kadar çok güçlü bir ekosistem oluşturarak, çok profesyonel yetkin bir altyapı oluşturularak hem ürün kalitesi, hem maliyeti, hem zamanlaması, hem de israfı noktasında kritik bir ekosistem oluşturacağız” demişti. Ekim 2018 tarihli konuşmanın üzerinden 2 yıla yakın bir süre geçti ancak Yeni Hal Yasası ne Meclis gündemine geldi ne de yasalaştı.