Seçimlere Cumhurbaşkanı kararıyla gidilecek

Seçimlere Cumhurbaşkanı kararıyla gidilecek
AK Parti seçimlere TBMM’den karar çıkararak değil, Cumhurbaşkanı kararıyla gitmeyi planlıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Cumhurbaşkanı seçim kararı aldıktan sonra bu Resmi Gazete’de yayınlanacaktır. O yayınladıktan...

AK Parti seçimlere TBMM’den karar çıkararak değil, Cumhurbaşkanı kararıyla gitmeyi planlıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Cumhurbaşkanı seçim kararı aldıktan sonra bu Resmi Gazete’de yayınlanacaktır. O yayınladıktan sonra da 60 gün sonraki ilk pazar günü seçim var demektir” dedi. Kanal 7’de ‘Başkent Kulisi’ programına konuk olan Bülent Turan şunları söyledi:

“Seçim dönemi artık başlamıştır. Biz hala 18 Haziran’ı istiyoruz. Ancak 6’lı masanın sözcüleri ‘6 Nisan’dan önce yapılacak seçimlere açığız, sonrası için bize gelmeyin’ dediler. ‘Bize gelmeyin’ demek, ‘Meclisten seçim kararını çıkartmayacağız’ demektir. Biz de diyoruz ki ‘bakalım uygun olan tarih hangisiyse, hac mevsimi var, okulların kapanması var, Ramazan ve Kurban bayramları var: hangi tarih uygunsa Cumhurbaşkanımız Anayasanın kendisine verdiği yetkiyle kararı verir. Biz de seçim takvimini başlatalım’ diyoruz. İddia ediyorum, Cumhurbaşkanımız tarihin en yüksek oyunu alacaktır. Meclis’te de şu ankinden daha fazla sandalye alacağız.”

3 DÖNEM KURALI UYGULANMALI
Turan, partisinin 3 dönem kuralının geçen dönemlerde uygulanmadığını; fakat bu dönem için kararı, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) bıraktığını söyledi. Turan, “Cumhurbaşkanımızın eli rahatlasın diye, 3 dönem vekillik yapan kim varsa başta şahsımı söylüyorum, bunun uygulanması gerektiğini ifade ediyorum. Bırakın değişelim, dünyanın sonu değil, kimse de vazgeçilmez değil. Ama Cumhurbaşkanımız diyorsa ki 3 dönem benim için daha kıymetli bir değerdir, baş göz üstüne” dedi.

EYT’LİLER MART’TA MAAŞ ALABİLİR
Turan, önümüzdeki hafta Meclis’te memur ve emekliye verilen zamların görüşüleceğini, daha sonra sözleşmeli personelin kadroya alınması konusunun Meclise gelmesinin planlandığını ifade etti. Turan, “EYT’ye ilişkin çalışmalar devam ediyor. En geç Ocak ayı sonunda Meclis’te olur diye düşünüyorum. Şubat ayının ortalarına kadar yasalaşır diye bekliyoruz. En geç Mart’ta ilk maaşlar alınabilir. Şu anki Meclis takvimine göre bunu söyleyebiliriz” açıklamasını yaptı.