Seçmen belirsizliği değil ‘bildiği kötüyü’ tercih eder

Seçmen belirsizliği değil ‘bildiği kötüyü’ tercih eder
DEVA Partisi lideri Ali Babacan ortak adayın ilanıyla ilgili, “Adımlar itina ile atılmalı, bir sıralama var ona uyulmalı” dedi. “Aksi halde ilerde yaşanabilecek belirsizlik hem altılı masayı hem ortak adayı çok zor durumlara...

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ortak adayın ilanıyla ilgili, “Adımlar itina ile atılmalı, bir sıralama var ona uyulmalı” dedi. “Aksi halde ilerde yaşanabilecek belirsizlik hem altılı masayı hem ortak adayı çok zor durumlara sürükler” uyarısı yapan Babacan, “Tabii artık vatandaşın da ne olduğu belli, somut bir çözüm paketi görmesi gerekiyor. Tabloyu net görmesi ve güven duyması gerekiyor” diye ekledi.

Babacan, şöyle devam etti:
“Bizim en baştan beri aslında bir kronolojimiz var. 1) Geçiş sürecinin yol haritası 2) Temel politikalarda müşterek bir zemin oluşturmak 3) Ortak cumhurbaşkanı adayı ve seçim ittifakı konusunda partilerin kararlarını netleştirmesi. Geçiş süreci yol haritası ve temel politikalarla ilgili bir şablon hazırladık. O şablonu partilerin genel başkanlarına sunduk. Biraz hızlanmamız gerektiğini ve daha somut sonuçlar ortaya koymamız gerektiğini de söyledik. Geçiş sürecinin yol haritası ve temel politikalarda mutabakat bundan sonraki sürecin ana teması olacak. Bu iki çalışma bitmeden ortak aday ve seçim ittifakı konusu ele alınmaz. En azından biz istemiyoruz. Sıralamamız böyle.”