Sedat Peker hakkında yeni iddianame: Örgüt kurma, nitelikli yağma, tehdit, tefecilik…

Sedat Peker hakkında yeni iddianame: Örgüt kurma, nitelikli yağma, tehdit, tefecilik…
Organize suç örgütü liderliği nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan ve yurt dışından yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Sedat Peker’in İstanbul’daki evine 9 Nisan 2021 tarihinde emniyet güçleri tarafından operasyon...

Organize suç örgütü liderliği nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan ve yurt dışından yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Sedat Peker’in İstanbul’daki evine 9 Nisan 2021 tarihinde emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlemişti. Yürütülen soruşturma sonrası saldırı düzenlenen evde çıkan bir adet silah ve mermiler nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandığı ortaya çıktı. Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Peker hakkında, 25 Ağustos 2022 tarihinde de yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sedat Peker’in de içerisinde bulunduğu bir kısım şahıslar hakkında 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak-yönetmek-üye olmak- yardım etmek, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, eziyet, kasten yaralama, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, tehdit, 6136 Sayılı Kanununa Muhalefet, tefecilik, nüfuz ticareti' suçları ile ilgili olarak soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

YASAK NİTELİKLİ SİLAHLAR OLDUĞU KAYDEDİLDİ
İddianamede, Sedat Peker'in Beykoz'daki evinde 9 Nisan 2021 tarihinde arama yapıldığı belirtilerek, 9 mm çaplı Parabellium tipi fişek atar, Avusturya yapısı Steyr marka M9-A1 model yarı otomatik tabanca ve 1 adet şarjör ile aynı çap ve tipte 14 adet fişek, 36 numara av fişeği patlatır, Türkiye yapısı Safirarms Marka T14, M19 görünümlü, namlusu 1-set ihtiva etmeyen yarı otomatik doldurmalı av tüfeği, 1 adet şarjör ve 10 adet fişeğinin ele geçirildiği aktarıldı.