Sedat Peker provokasyon planlarını kimlerle nasıl yaptıklarını anlattı

Sedat Peker provokasyon planlarını kimlerle nasıl yaptıklarını anlattı
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 2019’daki “Silahlanın” çağrısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisi hakkındaki suç duyurusuna takipsizlik kararı veren savcı Alim Yaşar’ın, 29 Aralık’ta...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 2019’daki “Silahlanın” çağrısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisi hakkındaki suç duyurusuna takipsizlik kararı veren savcı Alim Yaşar’ın, 29 Aralık’ta yargılanmasına başlanacak ve hakkında müebbet ile 300 sene ceza istenen davanın iddianamesini hazırladığını söyledi.

Peker, Twitter hesabındaki paylaşımda şunları kaydetti:
“Sayın Meral Akşener suç duyurusunda bulununca o tarihlerde beraber hareket ettiğimiz siyasi partinin yetkilileri ve de SADAT’la irtibatımızı sağlayan kişilerle ne yapacağımız yönünde sohbet ettik. Savcı Alim Yaşar tarafından ifadeye davet edildim. Kahveler ikram etti. Keyifle geçen ifade faslından sonra Savcı Bey ‘Şimdi ifade bitti, size devletimizin bir isteğini iletiyorum’ dedi. ‘Silahlanın’ çağrısı yaptığım açılış konuşmamdaki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na söylediğim sert sözlerden dolayı rahatsız olmadıklarını, sözlerimin doğru olduğunu, ancak ülkedeki tansiyonun çok yükseldiği için bir süre Kılıçdaroğlu’na sert çıkışlar yapmamamı, sonrasında istediğim gibi devam edebileceğimi söyledi.

“AYNI ADAMIM, NEDEN ŞİMDİ BÖYLE OLDU”
Bütün her şey bu kadar açık bir şekilde ortadayken silahlanma çağrıma takipsizlik vereceksiniz, şimdi ise çocukların bile inanmayacağı sebeplerle hem müebbet hem de 300 sene istediğiniz bir dava açacaksınız. Ben aynı adamım, neden şimdi böyle oldu? Tabii ya, videoları çektikten sonra; hırsızlıkları, uğursuzlukları, uyuşturucu sevkiyatlarını kara para aklamaları, SADAT eliyle El Nusra’ya yollanılan silahları anlattıktan sonra hiçbir delil olmadan bu davayı açacaksınız. Davayı açabilirsiniz. Belki mahkemeye baskıyla ceza da çıkarttırabilirsiniz. Ancak vicdan sahibi hiçbir insanı buna inandıramazsınız.”

“BİNGÖL’DEKİ OLAY KOORDİNE EDİLDİ”

Sedat Peker ayrıca, Bingöl’de yaşanan olayla ilgili “Muhalefetin yaptığı esnaf gezilerinin halkta karşılık bulması üzerine Bingöl’de yaşanan olay koordine edildi” ifadelerini kullandı.