Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur tutuklandı

Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur tutuklandı
Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Ahmet Emre Olur’un İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri tamamlandı. Olur, buradaki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne...

Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Ahmet Emre Olur’un İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri tamamlandı. Olur, buradaki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan Olur, ifadesinin ardından ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Olur’un nöbetçi sulh ceza hakimliğince “suç işlemek amacıyla örgüte üye olma” suçundan tutuklanmasına karar verildi.

İNSAN BÖYLE TUTUKLANIYORSA KİMSE GECE RAHAT UYUYAMAZ
Olur’un avukatı Ersan Barkın ise tutuklamaya tepki göstererek, “Emre Olur’un gözaltından başlayarak tüm süreci takip ettim. Hiçbir tarafgirlikle ifade etmiyorum. Emre Olur’un tutuklanması hiçbir hukuki gerekçe ile açıklanamaz. Siyasi görüşü, inancı, aidiyeti ne olursa olsun, bu isnatla, bu hukuki temelle insanların özgürlüklerinden yoksun kaldığı bir sistemde, kimse gece rahat uyuyamaz. Üzüntüm keşke sadece Emre Olur için olsaydı.

NE OLMUŞTU?
Hakkında “tehdit”, “suçu ve suçluyu övmek”, “hakaret”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “basit yaralama”, “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlarından arama kaydı bulunan Olur, Tiran Havalimanı’nda gözaltına alınarak 18 Eylül’de Türk yetkililere teslim edilmişti. Olur, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürülmüştü.

OLUR'UN SAVCILIK VE EMNİYET İFADESİ: PEKER TWEET'LERİNİ CAHİLLİĞİMDEN ATTIM
Emre Olur İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde sosyal medyadaki Sedat Peker paylaşımları için “Cahilliğimden yaptım” dedi.

Emre Olur’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ve İstanbul Anadolu Başsavcılığı’ndaki ifadesi “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “Suç ve suçluyu övme” suçu kapsamında alındı. Emniyet’te 38 sayfa ifade veren Olur’a çok sayıda soru yöneltildi.

YARDIMLARI KİM ORGANİZE ETTİ
Halktv.com.tr’de yer alan habere göre, Sedat Peker’in Kurban Bayramı’nda yaptığı kurban bağışı ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketine ilişkin gönderdiği yardımlar polisin merceği altındaydı. Bu yardımların ne şekilde yapıldığı ve kim tarafından organize edildiği Emniyet yetkilileri tarafından Olur’a yöneltilen sorular arasında yer aldı.

Şarkıcı İsmail Türüt’ün Sedat Peker için yaptığı şarkı da Olur’a soruldu. Polisler, şarkının klibinin kim tarafından çekildiğini öğrenmek istedi.

HANGİ GAZETECİLER İLE İLETİŞİM KURDUN?
Emre Olur’a sosyal medya yaptığı paylaşımlar ve bu paylaşımlara ilişkin kendisiyle iletişim kuran gazeteciler de soruldu. Olur, kendisiyle iletişim kuran gazetecilerin, gazetecilik faaliyetini yerine getirdiklerini belirterek, kendisine ulaşıp soru soran gazetecilerin isimlerini Emniyet’e verdi. Emre Olur’a bazı gazetecilerin ismi ise tek tek soruldu.

Olur, İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nda verdiği ifadeler de dikkat çeken beyanlarda bulundu.

İRTİBATLI OLDUĞU İSİMLERİ EMNİYET’E VERDİ
Sedat Peker ile ilk tanışmasının Flash TV’deki yayınlar nedeniyle Peker’in kendisini araması üzerine olduğunu belirten Olur, “Kendisine ‘dijital tecrit uygulandığını’ söyleyerek WhatsApp üzerinden bir kısım tweet dizisini atarak kendi hesabımdan yayınlamamı istedi. Geçmişte kendisine olan muhabbetim nedeniyle, kıramadım.” dedi. Olur, irtibatlı olduğu isimleri emniyet ifadesinde verdiğini aktardı.

CAHİLLİĞİMDEN ATTIM
Sedat Peker’e ilişkin attığı tweet’lere ilişkin olarak ise Olur, “Tweet’lerimi cahillik neticesinde attığımı kabul ediyorum. Bu tweet atma eylemlerinin suç niteliği olabileceğini değerlendirmediğim için bu şekilde cahilliğimden tweet atmış oldum” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE GELMEYİ BEN İSTEDİM
Dubai’ye internet üzerinden vize başvurusu yaptığını ve kabul edilerek gittiğini söyleyen Olur, sonrasında Arnavutluk’a deport edildiğini anlattı. Olur, havalimanında gözaltına alındıktan sonra “Nereye gitmek istiyorsun?” sorusuna “Türkiye’ye gitmek istiyorum” yanıtını verdiğini, bunun üzerine İstanbul’a uçakla gönderildiğini söyledi.

'CAHİLLİK YAPTIM' DEMESİNİ BEN İSTEDİM
Peker, avukatı Ersan Barkın aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Emre Olur BAE'den sınır dışı edilirken yaptığımız telefon görüşmesinde 'Cahillik yaptım' ifadesi vermesini ben istedim, onu korumak için. Başka yerlere çekilmesine üzülüyor" dedi.