Sedef Kabaş’a ‘Erdoğan’a hakaret’ten soruşturma

Sedef Kabaş’a ‘Erdoğan’a hakaret’ten soruşturma
Gazeteci ve yazar Sedef Kabaş hakkında TELE 1’de katıldığı bir programdaki sözleri nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret’ten soruşturma, TELE 1’e de inceleme başlatıldı.Kabaş, programda şu ifadeleri kullandı:...

Gazeteci ve yazar Sedef Kabaş hakkında TELE 1’de katıldığı bir programdaki sözleri nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret’ten soruşturma, TELE 1’e de inceleme başlatıldı.

Kabaş, programda şu ifadeleri kullandı: “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur.”

Gazetecinin konuşmalarıyla ilgili inceleme başlatan Anadolu Başsavcılığı, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma açtı. AA’nın aktardığına göre soruşturmada Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne, ilgili yayın kaydının temini ve incelenip tutanak tanzim edilmesi, ayrıca Kabaş’ın adres bilgilerinin tespit edilerek savunmasının alınması yönünde talimat verildi. Savcılık, Kabaş’ın ifadesinin alınmasının ardından savcılığa bilgi verilmesini de istedi.

RTÜK DE İNCELEME BAŞLATACAK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabı üzerinden kanala inceleme başlatılacağını şu ifadelerle duyurdu: “TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın sayın cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk üst kurul toplantısında kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız. “

KABAŞ, İFADESİNİ TEKRARLADI

Kabaş, soruşturma sonrası Twitter hesabı üzerinden programdaki ifadelerini tekrarladı: “‘Öküz saraya çıkınca kral olmaz. Ama saray ahır olur.’ Çerkes atasözü.”

UĞUR DÜNDAR’DAN ŞAHİN’E TEPKİ

Gazeteci Uğur Dündar, TELE 1'e RTÜK tarafından başlatılan Sedef Kabaş soruşturmasına tepki gösterdi. Dündar, Ebubekir Şahin'in açıklamalarına "Ben eğer Sayın Cumhurbaşkanına bir hakaret olmuş olduğunu hissetmiş olsam hemen müdahale ederim. Benim yayımcılık anlayışım budur. Bunun adı kendisini yargı yerine koyup hüküm vermektir. Bunun adı sansürdür. Bunun adı gerek Sedef Kabaş'ı gerekse beni örtülü de olsa hedef göstermektir" dedi.