Şef, ‘Bize kömür lazım sizin keyfiniz değil’ demiş

Şef, ‘Bize kömür lazım sizin keyfiniz değil’ demiş
Bartın Amasra’daki grizu patlaması sırasında, maden işçileri Soner Ak ve İzzet Ak kardeşler de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait ocaktaydı.Ak Ailesi, maden faciasında iki acıyı aynı anda yaşadı. Maden ocağından...

Bartın Amasra’daki grizu patlaması sırasında, maden işçileri Soner Ak ve İzzet Ak kardeşler de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait ocaktaydı.

Ak Ailesi, maden faciasında iki acıyı aynı anda yaşadı. Maden ocağından Soner Ak’ın cansız bedeni çıkartılırken ağır yaralı İzzet Ak, İstanbul’da kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. Soner Ak’ın cenazesini toprağa veren Ak Ailesi, şimdi İzzet Ak’tan gelecek iyi haberi bekliyor.

‘ANNE, OCAKTA BİR KOKU VAR, BİZİ ÇALIŞTIRIYORLAR’ DERDİ’
ANKA’nın haberine göre Soner Ak ve İzzet Ak’ın annesi Fatma Ak, Amasra’nın İncevez köyündeki taziye çadırında, faciadan önce ve sonra yaşadıklarını anlattı. Anne Ak, ölen oğlu Soner Ak için, “Anne, ocakta bir koku var, bizi çalıştırıyorlar’ derdi” dedi.

Fatma Ak, oğullarının çalışma koşullarını ağır olduğunu belirterek “Biri hastanede, biri öldü. Aynı vardiyada çalışıyorlardı. ‘Biri İstanbul’a, uçağa bindi gitti; biri de çıktı’ dediler. Çıkmamış, ocak altında kalmış, kömür altında” diye konuştu.

‘ADALET YERİNİ BULSUN İSTİYORUM’
Vefat eden Soner Ak’ın eşi Özge Ak ise “Eşiniz size çalışma koşullarından bahsediyor muydu” sorusuna şu yanıtı verdi: “Anlatıyordu, ‘Gaz kokusu çok var’ diyordu, ‘ama yapacak bir şey yok’ diyordu. Şef, ‘Bize kömür lazım, sizin keyfiniz lazım değil’ demiş. Eşim de bunu anlattı, salı günü aynısını anlattı, ben de şimdi size söylüyorum. 3 çocuğum var. Adalet yerini bulsun istiyorum. 41 can gitti, hepsinin de çocuğu var. Herkesin kendine göre hayalleri vardı, şimdi hiçbiri yok. Herkesin hakkını bulmasını istiyorum. Kimsenin hakkı kalmasın. 41 eve ateş düştü. Eşler öyle, çocuklar öyle, babasız kaldılar. Benim şu an küçük kız çocuğum bilmiyor babasının öldüğünü, bilmeyecek de.”