Sefalet rekoru da kırdık

Sefalet rekoru da kırdık
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, TÜİK verilerine göre Türkiye’deki sefalet endeksinin 2022 yılındaki artışla rekor kırarak 2. Dünya Savaşı dönemini de geçtiğini söyledi. Özlale, “Epistemolojik...

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, TÜİK verilerine göre Türkiye’deki sefalet endeksinin 2022 yılındaki artışla rekor kırarak 2. Dünya Savaşı dönemini de geçtiğini söyledi. Özlale, “Epistemolojik kopuş etkisini gösterdi: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana sefalet bir yılda bu kadar hızlı artmamıştı" dedi.

Twitter hesabından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istatistiklerinin grafiklerini paylaşan Özlale, “Ekim 2022 itibarıyla sefalet endeksi cumhuriyet tarihinin en yüksek üçüncü düzeyine çıkarken, sefaletin yıllık değişiminde ise rekor kırıldı” dedi.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 47,93

Türkiye'de sefalet endeksinin geçen yıla göre değişiminin yüzde 47,93 olduğuna dikkat çeken Özlale, şunları söyledi:

“Zenginlikte, refahta dünya birincisi olabilecek ülkemizi sefalet lideri yapanlara Victor Hugo’dan bir alıntı bırakalım: Eğer bir evde sefalet varsa, bir aile yoksulluğun, cehaletin, düşkünlüğün korkunç pençelerinde can çekişiyorsa; bundan o memleketin devleti sorumludur.”